Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Το 1ο ΕΚ Καβάλας στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Must Read

image_printΕκτύπωση

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας πραγματοποίησε την δεύτερη συνάντηση με τους εταίρους των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  ERASMUS+ KA2 «Leading Future Minds» που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

       Ομάδα δέκα (10) ατόμων καθηγητών και μαθητών του 1ου ΕΚ Καβάλας ταξίδεψαν από 13 Ιουλίου μέχρι 19 Ιουλίου 2022 στη πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας για την δεύτερη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ KA2 «Leading Future Minds» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 καθηγητές και μαθητές από τις συνεργαζόμενες χώρες (Λιθουανία, Τουρκία, Ρουμανία). Κύριος συντονιστής του έργου είναι η Ρουμανία (Liceul Tehnologic Todireni).

Κατά τη διάρκεια του 5 ήμερου προγράμματος μεταξύ 14-18 Ιουλίου 2022, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια που διοργανώθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Λιθουανίας (Martynas Mažvydas National Library of Lithuania) σχετικά με τη ρομποτική, τον προγραμματισμό, την φωτογραφία, τις γραφικές τέχνες (γραφιστική, εκτυπώσεις) και διάφορα άλλα.

Επιχειρήθηκε η σύνδεση μεταξύ της ρομποτικής και την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

     Επιπλέον, στο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Βιλνιους, το Πανεπιστήμιο και τη βιβλιοθήκη της πόλης (Vilnius University Library), επισκέφτηκαν το Εθνικό Κοινοβούλιο της Λιθουανίας όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους, το μουσείο νομισμάτων, πλήθος Χριστιανικών Εκκλησιών και στις πανέμορφες περιοχές Birštonas και Trakai.

Η ομάδα επισκέφτηκε επίσης τοπικούς διαχειριστές και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους.

Όλες οι εργασίες στο πλαίσιο της κινητικότητας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2022 στην Καβάλα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!