Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εγκρίθηκαν τρεις νέες μελέτες έργων συντήρησης και αναβάθμισης του Λιμένα ‘’Απόστολος Παύλος’’

Must Read

Στην έγκριση τριών μελετών που αφορούν ισάριθμα έργα συντήρησης, καθώς και αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», προχώρησαν τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προηγήθηκαν οι σχετικές επαφές του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριου Λαζαρίδη με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων, αλλά και με τη Διοίκηση της  Ο.Λ.Κ. Α.Ε., για την άμεση διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας λειτουργίας του λιμένα και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι μελέτες, που είναι συνολικού προϋπολογισμού 564.000 ευρώ, θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων έντεκα μηνών, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα έργα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακόλουθες μελέτες:

1. Ανάπλασης, συντήρησης τμήματος Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (από οδό Δαγκλή έως οδό Αβέρωφ).

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην ανάθεση και έγκριση αρχιτεκτονικών μελετών, μελετών Η/Μ λιμενικών έργων, ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων και ειδικού φωτισμού εξωτερικών χώρων σε τμήμα του παραλιακού μετώπου 240,0 μ περίπου και πλάτους 32,0 μ,  από την οδό Δαγκλή έως την οδό Αβέρωφ του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 224.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με Φορέα Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ειδικό Φορέα Χρηματοδότησης την Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

2. Αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης του Επιβατικού Σταθμού Λιμένα Καβάλας

Ο Επιβατικός Σταθμός του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας αποτελείται από χώρους συνολικού εμβαδού 1.160 τ.μ. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο παρόν έργο, αφορούν στις απαιτούμενες μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση των όψεων και των λειτουργικών χώρων, καθώς και στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιριακού κελύφους (αδιαφανών και διαφανών δομικών στοιχείων) και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης – κλιματισμού – αερισμού και φωτισμού) του κτιρίου.

Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 100.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με Φορέα Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

3. Αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης Κτιρίου Τελωνείου

Το Κτίριο Τελωνείου αποτελείται από χώρους Γραφείων και Αποθηκών, συνολικού εμβαδού 4.000 τ.μ. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο παρόν έργο αφορούν στις απαιτούμενες μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση των όψεων και των λειτουργικών χώρων καθώς και στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιριακού κελύφους (αδιαφανών και διαφανών δομικών στοιχείων) καθώς και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης – κλιματισμού – αερισμού και φωτισμού) του κτιρίου.

Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 240.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με Φορέα Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά την έγκριση των συγκεκριμένων μελετών, έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο αίτημα για τη χρηματοδότηση των τριών μελετών για τη συντήρηση, καθώς και την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας “Απόστολος Παύλος”.

Με αυτές τις μελέτες αλλάζουμε το παραλιακό μέτωπο, αναβαθμίζουμε το τελωνείο και δίνουμε άλλη προοπτική στην ανάπτυξη της Καβάλας μας.

Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για πιο ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν της πόλης μας.

Για ένα ακόμα πιο όμορφο λιμάνι, που θα λειτουργεί πιο οικονομικά και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ένας επιπλέον στόχος επιτεύχθηκε.

Για μία ακόμη φορά, ενώνοντας δυνάμεις, με βούληση και καλό συντονισμό, αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ευχαριστώ θερμά τους αρμόδιους Υπουργούς και φυσικά τη Διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. για την αγαστή  συνεργασία που είχαμε, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε τις δράσεις προς όφελος των πολιτών». 

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!