11.8 C
Kavala
Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Τα ψέματα και όλα όσα αποκρύφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας – της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

H τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποτελεί ένα μνημείο ψέματος και ασέλγειας,  επάνω στην ιστορία και στους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν την λειτουργία του ανωτάτου οργάνου του δήμου μας.

Αιτία αποτελούν όσα ψευδώς ειπώθηκαν και όσα επιμελώς προσπάθησε να αποκρύψει η σημερινή δημοτική αρχή , φιμώνοντας μάλιστα δημ. συμβούλους , σχετικά με το θέμα αφενός του TAP και αφετέρου των καταγγελιών , για «φωτογραφικό» διαγωνισμό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Αρχικά και όσον αφορά το θέμα του ΤΑΠ , το οποίο όλως περιέργως  εισηγήθηκε εξωτερική συνεργάτης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ,  υπήρξε αυταπόδεικτη προσπάθεια παραπλάνησης του δημοτικού συμβουλίου αφού:

Α) Αναφέρθηκε ψευδώς ότι μία φορά το θέμα απασχόλησε την προηγούμενη διοίκηση στην οποία ο ΤΑΠ έδινε 2787,44  ευρώ , ενώ στην πραγματικότητα ο ΤΑΠ αρχικά ζήτησε δωρεάν να του παραχωρηθεί δίοδος , πράγμα το οποίο δεν δέχθηκε με την από 17/8/2017 απόφαση του το Δ.Σ. της επιχείρησης , επανήλθε με πρόταση 2787,44 ευρώ, την οποία απέρριψε εκ νέου με την από 13/10/2017 απόφαση του το Δ.Σ και για τρίτη φορά έκανε  προσπάθεια συμβιβασμού  λίγο πριν την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου,  ανεβάζοντας το ποσό στις 22.500 ευρώ.

Β) Αναφέρθηκε ψευδέστατα και ανερυθρίαστα ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «έχασε» την δικαστική διαμάχη με τον ΤΑΠ και ενώ  οι δημοτικοί σύμβουλοι άλλοι ρωτούσαν επίμονα και άλλοι διαμαρτυρόντουσαν , μόνο μετά την δική μου παρέμβαση, οπότε και επιδείχθηκε η απόφαση του δικαστηρίου της 22 Απριλίου του 2019, που δικαιώνει την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έναντι του ΤΑΠ, ανακάλεσαν λέγοντας ότι «έγινε λάθος» !!!

Γ) Αποκρύφτηκε ότι επί της διοίκησης μου και έπειτα από εξώδικο που απέστειλα την 18η Μαρτίου 2019 , υποχρεώθηκε ο ΤΑΠ να αποστείλει τον Αύγουστο του 2019 έγγραφη προσφορά  35.000 Ευρώ για άλλη έκταση, από την οποία διήλθε ο αγωγός  και δεν αποζημίωνε την επιχείρηση, θεωρώντας αυθαίρετα την έκταση αυτή ως κοινόχρηστη, παρουσιάζοντας μάλιστα την εξέλιξη αυτή ως παραχώρηση του ΤΑΠ στην δική τους διοίκηση!!!

Στην πραγματικότητα λοιπόν η σημερινή δημοτική αρχή ,  το μόνο που θέλει να κάνει είναι να εισπράξει, χωρίς καμία άλλη διαπραγμάτευση , όσα ήδη  έδινε ο ΤΑΠ στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Τέλος στην υπόθεση της καταγγελίας για φωτογραφικό διαγωνισμό, αφού επιχειρήθηκε η φίμωση μου (με κλειστά μικρόφωνα της τηλεδιάσκεψης,  τα οποία προκάλεσαν την ανθρώπινη  οργή μου) , αποκρύφτηκε τόσο την ημέρα εκείνη , όσο και την επομένη,  η αποστολή και δεύτερης επιστολής διαμαρτυρίας από άλλη εταιρία , η οποία είχε ως αποδέκτες τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η οποία εάν δεν «ξέφευγε» από το στόμα του προέδρου της επιχείρησης θα την αγνοούσαμε, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν . Μάλιστα το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς θα έπρεπε να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση , πράγμα όμως που δεν έγινε, δίνοντας την δυνατότητα σήμερα σε οποιαδήποτε εταιρία να καταθέσει ένσταση στην αρμόδια επιτροπή .

Δυστυχώς για όλη αυτή την κατάσταση αποκλειστική ευθύνη φέρει η σημερινή διοίκηση και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος της Δημωφέλεια, ο οποίος επέτρεψε σε εξωτερική συνεργάτη της επιχείρησης να προβεί στις προαναφερόμενες πράξεις. Θέτω το θέμα σε γνώση των δημοτικών συμβούλων , το οποίο θα θέσω στην επόμενη συνεδρίαση ζητώντας την προστασία του σώματος, καθώς και την εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου.       

Αναστασία Ιωσηφίδου
Δημοτική Σύμβουλος

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -