Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Νοσοκομείο Καβάλας: Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών – Διαμαρτυρία για τα κενά στην υγεία (φωτογραφίες)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 ως και τις 10 το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε από το σωματείο εργαζόμενων στο νοσοκομείο, ωστόσο υποστηρίχτηκε και από το ιατρικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου.

φωτογραφίες: Σ. Ορφανίδης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας αναφέρονται τα εξής:

Τα προβλήματα είναι κοινά και για τους γιατρούς και για τους νοσηλευτές, και οι αγώνες μας θα είναι κοινοί. Διαμαρτυρόμαστε ζητώντας την κάλυψη με προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου μας. Διαμαρτυρόμαστε ζητώντας να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο των μετακινήσεων των γιατρών του Νοσοκομείου μας σε όλη την 4’’ Υγειονομική Περιφέρεια. Ζητούμε να μπει ένα τέλος στην πρακτική των εφέσεων του Νοσοκομείου ενάντια σε κάθε δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους Γιατρούς μας και καθυστερεί την καταβολή των χρεωστούμενων αναδρομικών τους χρημάτων.

Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και της μονιμότητας των Γιατρών του. Αγωνιζόμαστε για βελτίωση των αποδοχών μας. Αγωνιζόμαστε για έναν λογικό αριθμό εφημεριών που δε θα υπερφορολογούνται και δε θα αποζημιώνονται με 2,5 ευρώ την ώρα όπως τώρα. Αγωνιζόμαστε για ένα ΕΣΥ που με επαρκή στελέχωση και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θα μπορέσει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που κατακλύζουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα τα Νοσοκομεία.

Σχόλιο γράφοντος: Όλα αυτά ελάχιστες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Καβάλα, η οποία έγινε για να πληροφορηθεί ογια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του νοσοκομείου για να στηριχτεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος (προφανώς άλλες ήταν οι προτεραιότητες του υπουργού Υγείας, όχι ο χώρος της υγείας…)

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!