Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΥΝΑΝΗΠ: Αναβάθμιση Υποδομών Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Οδική Σύνδεση με τη «Νέα Περιφερειακή Οδό»

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη η άδεια εκτέλεσης του έργου η οποία εκδόθηκε σήμερα 22-03-2024, ύστερα από αίτημα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. με τίτλο:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ – ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ»

Σκοπός του προς εκτέλεση έργου είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τις εξής παρεμβάσεις:

α) αποκατάσταση των βαθών στη λιμενολεκάνη και στο δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα.

β) οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό που είναι ήδη υπό κατασκευή, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η κατασκευή οδικού άξονα μήκους 1.500 μέτρων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού κλάδου, είναι άμεσης προτεραιότητας με απαιτούμενη οδική υποδομή για την εκτροπή της εμπορικής κίνησης του λιμένα απευθείας προς την Εγνατία Οδό, δια μέσου του νέου, ανατολικού κλάδου της Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης.

Το έργο έχει εμβληματικό χαρακτήρα καθώς με την υλοποίησή του ο λιμένας Αλεξανδρούπολης καθίσταται στρατηγικός, ενεργειακός και εμπορικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί αφενός, η εξασφάλιση των αναγκαίων εκείνων συνθηκών για τον απρόσκοπτο και ασφαλή ελλιμενισμό των πλοίων και αφετέρου, η οδική σύνδεση του λιμένος με τη νέα Περιφερειακή Οδό που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκτροπή της εμπορικής κίνησης του λιμένα απευθείας προς την Εγνατία Οδό.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορήσει το αστικό οδικό δίκτυο που, επί του παρόντος, επιφορτίζεται το σύνολο της κίνησης του λιμένος με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οχλήσεων της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Το έργο εντάχθηκε στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας» και υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το ν. 4799/2021 και ο προϋπολογισμός δημοπράτησής του ανέρχεται συνολικά σε 19.072.880,72 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η υλοποίηση του έργου γίνεται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης» και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU και φορέας χρηματοδότησής του είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

KAVALA PORTAL: Ευχής έργο θα είναι να δούμε και στην ακτογραμμή της Καβάλας μία παρόμοια γενναία απόφαση χρηματοδότησης από πλευράς του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Στυλιανίδη, και μάλιστα με επικέντρωση στην Κεραμωτή! Σαφέστατα ένα μικρό λιμάνι, όπως αυτό της Κεραμωτής δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με αυτό της Αλεξανδρούπολης, εδώ αναφερόμαστε σε διαφορετικά μεγέθη!! Έχουν όμως το εξής κοινό χαρακτηριστικό, αυτό της ασφυξίας του αστικού οδικού δικτύου και στις δύο περιοχές.!!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!