Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Βύρων Καβάλας: Αντί να παίξουν στο γήπεδο, “παίζουν” με ανακοινώσεις

Must Read

image_printΕκτύπωση

φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν ο αγώνας μεταξύ του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος και του Βύρωνα Καβάλας για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας.

Ωστόσο ο αγώνας, που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021, δεν διεξήχθη ποτέ -καθότι αποφασίστηκε η αναβολή του λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα.

Η απόφαση αυτή, όμως, δεν άρεσε στους ιθύνοντες του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, οι οποίοι με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου επιτέθηκαν τόσο σε βάρος του Βύρωνα όσο και σε βάρος του διαιτητή που αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης:

“Χθες γίναμε μάρτυρες του άμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου! Αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Α κατηγορίας περίμεναν, με την έναρξή του πρωταθλήματος, αν ο Βύρων αγωνιστεί στην Γ εθνική, αλλάζοντας όλο τον προγραμματισμό των ομάδων, ήρθε η σειρά μας να υποστούμε τις συνέπειες αυτής της απόφασης για την διεξαγωγή του αγώνα !

Από την στιγμή που δεν έγινε δεκτό από εμάς το αίτημα της αντίπαλης ομάδας, για αλλαγή ημερομηνίας ζήσαμε στο πετσί μας την απόλυτη κοροϊδία. Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και διακοπής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αντί να χαρούμε την επιστροφή των ομάδων ασχολούμαστε με εξωγενείς παράγοντες! Σε ένα γήπεδο που ήταν κατάλληλο να διεξαχθεί ποδόσφαιρο(ελέγχθηκε από τον διαιτητή και βγήκαν οι ομάδες για το καθιερωμένο ζέσταμα) πάρθηκε “ξαφνικά” η απόφαση από τον διαιτητή (εκτελεστικό όργανο) να μην διεξαχθεί ο αγώνας ενώ ο κόσμος είχε πάρει ήδη θέση στις κερκίδες και απορούσε με αυτή την απόφαση! Οι μόνοι που δεν αντέδρασαν ήταν οι διοικούντες του Βύρωνα του οποίους αναζητούσε ο διαιτητής ένα 15λεπτο πριν την έναρξη!!!!!!!! Καλούμε, ως ένας από τούς ιστορικότερους συλλόγους στην Καβάλα, την Ε. Π. Σ Καβάλας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!!!!!!

Υ.Γ. 1: Αν όντως τίθεται θέμα ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών είμαστε μαζί σας και σας καλούμε να διακόψετε το πρωτάθλημα για τουλάχιστον 2 μήνες γιατί ξεκάθαρα το γήπεδο μας θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τη χθεσινή. Ίσως και για τα άλλα γήπεδα να συμβεί αυτό.

Υ.Γ. 2: Θα σταλεί στην Ε. Π. Ο επιστολή, με φωτογραφίες της χθεσινής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου!

Υ.Γ. 3: Από τα video και τις φωτογραφίες των δημοσιογράφων κ. Τσούτσα και κ. Πατσίδη προκύπτει ότι δεν υπήρχε λόγος αναβολής του αγώνα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο διαιτητής στο ΦΑ. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει αιτία αναβολής του αγώνα όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στον ΚΑΠ , ούτε πραγματική αδυναμία διεξαγωγής του από τον διαιτητή.

Αναφέρεται δε ότι οι δύο ομάδες βρίσκονταν επί 30 και πλέον λεπτά στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας το απαραίτητο ζέσταμα και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για ακαταλληλότητα και κίνδυνο τραυματισμού εξ αιτίας του αγωνιστικού χώρου. Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε για την αναβολή του αγώνα… “

Σήμερα ήρθε και η απάντηση του Βύρωνα Καβάλας, μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τα τελευταία έξι χρόνια που η παρούσα διοίκηση βρίσκεται στο τιμόνι ενός εκ των ιστορικότερων ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδος (με έτος ιδρύσεως το 1931 και Α.Μ.ΕΠΟ: 079) έθεσε σαν μοναδική προτεραιότητα, να το εξελίξει σε ένα σύγχρονο αθλητικό οργανισμό που θα πρωταγωνιστεί σε περιφερειακό επίπεδο.

Αποτελούμενη από καταξιωμένους επαγγελματίες και οικογενειάρχες της Καβαλιώτικης κοινωνίας, θέλει να μεταδώσει στους αθλητές του τις ηθικές αρχές και αξίες της ελληνικής κοινωνίας, βοηθώντας στη θωράκιση του χαρακτήρα τους και στην μετέπειτα εξέλιξη τους ως ανεξάρτητους και πετυχημένους ανθρώπους. Τηρώντας αυτές τις αρχές επέλεξε το δύσκολο δρόμο, να προσπαθεί να κερδίζει μόνο εντός του γηπέδων γιατί οτιδήποτε άλλο το θεωρεί ανήθικο και ανέντιμο. Σεβόμενοι πάντα τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής ακόμα και όταν θεωρούμε πως αδικούμαστε. Οι απογοητεύσεις πολλές και ακόμα περισσότεροι οι χλευασμοί κυρίως από απολιθώματα και γραφικές φιγούρες(φιλάθλων-παραγόντων) του τοπικού πολύπαθου ποδοσφαίρου. Ωστόσο η ανταμοιβή τεράστια… Οι Καβαλιώτες γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και χάρη στην αναγνώριση τους οι ακαδημίες μας πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα απασχολώντας μέχρι σήμερα δώδεκα προπονητές. Η πλειοψηφία των ενεργών ποδοσφαιριστών του νομού μας δε κρύβουν την επιθυμία τους να αγωνιστούν για εμάς αλλά και αρκετοί συνάδελφοι παράγοντες άλλων σωματείων, μας επιβραβεύουν για τη στάση και την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και την πρόσφατη ανακοίνωση της φίλης διοίκησης του ποδοσφαιρικού σωματείου Βυζάντιο Κοκκινοχώματος θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα παρακάτω γεγονότα και προβληματισμούς:

  • Αναβολή ζητήθηκε από την ομάδα μας για τη διεξαγωγή των αγώνων των δύο πρώτων αγωνιστικών, με αποτέλεσμα να κληθούμε να δώσουμε σε διάστημα 10 ημερών τέσσερις αγώνες .Οι πρώτοι δύο στο νησί της Θάσου Τετάρτη 06/10 και Κυριακή 10/10 και οι υπόλοιποι την επόμενη Τετάρτη 13/10 και Σάββατο 16/10. Παρά τον αποκλεισμό μας μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 11/10 λόγω κακών καιρικών συνθηκών και τη σωματική κόπωση των αθλητών μας δεν καταθέσαμε αίτημα αναβολής για το παιχνίδι στις 13/10 όμως ζητήσαμε το παιχνίδι του Σαββάτου 16/10 να πραγματοποιηθεί μια ημέρα αργότερα την Κυριακή 17/10 κάτι που δεν έγινε δεκτό.
  • Μετά την απόρριψη του αιτήματος μας η ομάδα κατέφθασε στο γήπεδο Κοκκινοχώματος το Σάββατο 16/10 στις 14.30 συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή πρόεδρο κ.Γιώργο Βαρδάκα. Αφού ξεκίνησε το ζέσταμα, κλήθηκαν από το διαιτητή του αγώνα οι επικεφαλής των ομάδων για να τους ανακοινώσει την απόφαση του για αναβολή του αγώνα. Όταν ερωτήθηκαν τόσο ο αρχηγός της ομάδας κ.Ηλίας Σεφερίδης παρουσία του αρχηγού της αντιπάλου ομάδας όσο και ο προπονητής της ομάδος κ.Στέλιος Ιγνατιάδης παρουσία του προέδρου της αντιπάλου ομάδος κ.Αθανάσιου Λαζαρίδη ,απάντησαν ότι επιθυμούν να πραγματοποιηθεί κανονικά ο αγώνας, ωστόσο ο διαιτητής επέμεινε στην αρχική του απόφαση.
  • Παρακαλούμε να μας διευκρινιστεί ποιος ορίζει την ακριβή ώρα άφιξης των υπολοίπων μελών του διοικητικού σωματείου της φιλοξενούμενης ομάδας που προσέρχονται με την ιδιότητα του απλού φιλάθλου?
  • Πως και πόσο επηρεάστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος καθώς και ο προγραμματισμός του συνόλου των υπολοίπων ομάδων πλην αυτών της Δόξας Θεολόγου και του Άρη Πηγών;
  • Γιατί ενώ αναβλήθηκαν συνολικά τρείς αγώνες την τελευταία αγωνιστική ορίστηκε η διεξαγωγή μόνο του δικού μας παιχνιδιού;

Καλούμε την νέο εκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για νέα ήθη καθώς και τις υπόλοιπες ομάδες να επικεντρωθούν στην ευγενή άμιλλα, βάζοντας στόχο να φέρουμε πίσω στα γήπεδα τις οικογένειες.”.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!