Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Θετικός στον κορωνοϊό ο καθηγητής του ΔΩΚ – 10 τα νέα κρούσματα στον νομό Καβάλας την Τρίτη, σε “κλοιό” ο δήμος Νέστου

Must Read

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για έναν καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας που φερόταν να είχε εντοπιστεί ως φορέας του κορωνοϊού SARS-COV-2, ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020 ο δήμος Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώθηκε πως ο καθηγητής είναι φορέας του κορωνοϊού:

Αγαπητοί γονείς, καθηγητές και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, μετά από ενδεδειγμένο εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καθηγητή του Ωδείου για την ύπαρξη ή μη του Covid 19, αυτός βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη.

Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διαδικασία αντιμετώπισης του περιστατικού, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ προβήκαμε αμέσως στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων του Ωδείου.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών και όλων των εργαζόμενων και για να μπορέσει να γίνει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο καθηγητής, το ωδείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους έως και την Δευτέρα 26 Οκτώβριου 2020.

Μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται όλα διαδικτυακά.

Ζητούμε την κατανόηση και υπομονή σας.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε πως από το απόγευμα της Δευτέρας ως και το απόγευμα της Τρίτης είχε εντοπίσει έναν αριθμό-ρεκόρ 667 κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 10 στον νομό Καβάλας (χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφορία για την προέλευσή τους). Το πρωί της Τρίτης προσήλθαν στο νοσοκομείο Καβάλας περί τους 96 συμπολίτες, οι οποίοι και εξετάστηκαν για κορωνοϊό – αλλά μόνο ένας εξ αυτών ήταν θετικός (μια γυναίκα από τον δήμο Παγγαίου, ο πατέρας της οποίας είχε ήδη εντοπιστεί με κορωνοϊό).

Στον δήμο Νέστου, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά -καθώς η συνάθροιση φίλων που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Δύσβατο είχε ως συνέπεια να προκύψουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με το που εντοπίστηκε πως ένας εκ των παρευρισκόμενων στην συνάθροιση ήταν θετικός στον κορωνοϊό (ο ίδιος προχώρησε αυτοβούλως στο σχετικό τεστ, καθώς εμφάνισε συμπτώματα) ελέγχθηκαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε αυτήν. 3 εξ αυτών εντοπίστηκαν θετικοί, ενώ η περαιτέρω ιχνηλάτηση των επαφών τους είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν ακόμα και συγγενείς του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη (ο ίδιος του, πάντως, βρέθηκε “καθαρός”), αλλά και ένας ποδοσφαιριστής του Νέστου Χρυσούπολης.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!