Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Τ. Ελευθεριάδου: Το Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει να δέχεται αφόρητη πίεση

Must Read

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η...

ΓΣ Ελευθερούπολης – Αίας Ευόσμου 83-71 (Κύπελλο Ανδρών): Άνετη επικράτηση για τον ΓΣΕ στο πρώτο επίσημο ματς

Έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις διψήφιοι σκόρερς) και με οδηγό την άμυνα στην δεύτερη και τρίτη περίοδο,...

Τις μονάδες COVID του Νοσοκομείου Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, με σκοπό να ενημερωθεί για το πώς αντιμετωπίζεται η νέα έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας. Δυστυχώς, η ωραιοποιημένη εικόνα από τη μεριά της Κυβέρνησης, το κλίμα χαλάρωσης που επικρατεί, η αδιαφορία για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία μας συνθέτουν το πλαίσιο.

Το σύστημα Υγείας συνεχίζει να δέχεται αφόρητη πίεση. Η λογική που θέλει την «πίεση» να μετριέται μόνο με ασθενείς στις ΜΕΘ και με θανάτους ασθενών είναι λανθασμένη. Η κατάσταση στα ΤΕΠ και στις δύο πτέρυγες COVID του Νοσοκομείου (χθες λειτούργησε και η δεύτερη) είναι οριακή. Αυτή τη στιγμή, η κάλυψη των οργανικών κενών των νοσηλευτών είναι της τάξης του 52%. Αποτέλεσμα αυτού, η εξάντληση του προσωπικού, η-παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων- μείωση της ποιότητας παροχών και η διαρκής ανασφάλεια. Επιπρόσθετα, η ακατανόητη στάση του Υπουργείου Υγείας να μην δέχεται πίσω στις εργασίες τους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς και η επικείμενη λήξη περίπου 30 πιστοποιητικών νόσησης μη εμβολιασμένων εργαζόμενων δυσχεραίνει την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 3 χρόνια, το προσωπικό δεν παίρνει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, τα νόμιμα ρεπό τους, ενώ οι υπερωρίες τους είναι αναρίθμητες. Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στις κλινικές COVID είναι εξαιρετικά δύσκολη. Έτσι, οι νοσηλευτές των δύο πτερύγων υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς διάλειμμα (ούτε για τουαλέτα!) ολόκληρη τη βάρδια τους, ντυμένοι με τις προστατευτικές τους στολές, χωρίς την ευελιξία μετακίνησης, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Παρά τις δικαιολογίες της Κυβέρνησης για άρνηση των νοσηλευτών που βρίσκονται στις λίστες επικουρικών, η αλήθεια είναι μία: η κεντρική πολιτική της ΝΔ είναι η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Εδώ και 2,5 που είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τις δομές Υγείας, δίνοντας κίνητρα στους νέους επιστήμονες για να εργαστούν στα Νοσοκομεία μας, αναβαθμίζοντάς τα και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Αντ’ αυτού, το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί με νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια του προσωπικού ασφαλείας, η πίεση συνεχίζει να υφίσταται, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς άδεια εδώ και τρία χρόνια και οι ασθενείς αυξάνονται.

Απαιτούνται:

·       Μόνιμες προσλήψεις

·       Επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή

·       Μονιμοποίηση του προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας

·       Ένταξη όλων των εργαζομένων στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών

·       Αυξήσεις στους μισθούς ιατρικού, μη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού

Ο COVID συνεχίζει να υπάρχει και να μεταδίδεται. Το Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει να δέχεται αφόρητη πίεση και το προσωπικό COVID έχει φτάσει στα όρια του. Η εικονική πραγματικότητα που θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση κάνει κακό στην Υγεία.

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης του...

ΓΣ Ελευθερούπολης – Αίας Ευόσμου 83-71 (Κύπελλο Ανδρών): Άνετη επικράτηση για τον ΓΣΕ στο πρώτο επίσημο ματς

Έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις διψήφιοι σκόρερς) και με οδηγό την άμυνα στην δεύτερη και τρίτη περίοδο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης ξεπέρασε...

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών : Οριστικές αποφάσεις για τις γραμμές Κεραμωτή – Λιμένας & Καβάλα – Πρίνος.

Γνωμοδότησε χθες Παρασκευή 29/09/23 το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για διάφορα θέματα ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος με αφορμή τη νέα δρομολογιακή περίοδο, η οποία ξεκινάει...

Προγραμματίζεται διακοπή νερού στην Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) [2/10/2023]

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com