Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, μετά και τη μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022 στην περιοχή της Ποταμιάς Θάσου. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή μεταξύ της Σκάλας Ποταμιάς και των Κοινύρων.

Οι πρώτες φλόγες έγιναν ορατές πάνω από τη βόρεια είσοδο της Σκάλας Ποταμιάς, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών. Η ένταση της φωτιάς ήταν τέτοια που την έκανε ορατή ακόμα και από την περιοχή των Αβδήρων,
Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες και άνθρωποι, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να περιορίσουν την φωτιά (η οποία, πάντως, στις 10 το πρωί δεν ήταν ορατή στο σύστημα FireHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών -σε αντίθεση με τα μεσάνυχτα).













