Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνέχεια των προστίμων και από την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Νέστου στον «Παραλιακό Οικισμό» του Αγιάσματος Νέστου

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Δυστυχώς οι άνθρωποι που σχετίζονται με την υπόθεση του Οικισμού Αγιάσματος, παρακολουθούν με θλίψη και αμηχανία τη συνεχή ροή των προστίμων, αυτή τη φορά και από την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Νέστου, σε συνέχεια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Υπέρογκα ποσά (ακόμη και πάνω από τριάντα χιλιάδες ευρώ 30.000) που όλοι όσοι τα παίρνουν στα χέρια τους σοκάρονται και αγανακτούν!!

Απορίας άξιο είναι, τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, πως οι άνθρωποι αυτοί αφέθηκαν να επενδύουν εκεί με μόνιμες ή μη κατασκευές κατοικιών, σε μία περιοχή που προφορικά τους παραχωρήθηκε (εξ όσων ισχυρίζονται) στα πλαίσια ανταποδοτικών οφελών, έπειτα από την μεγάλη έκταση απαλλοτρίωσης στην περιοχή, με σκοπό την κατασκευή του αεροδρομίου.

Και ενώ μέρος των πολιτών αλλά και των κατοίκων είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τη λύση του σοβαρού προβλήματός στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέστου, έρχονται πλέον αντιμέτωποι […] και με την Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου στον οποίο ανήκουν.

Ένας φαύλος κύκλος λοιπόν και μία ζοφερή πραγματικότητα, ζουν οι άνθρωποι αυτοί, που οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του Αγιάσματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νέστου. Το σενάριο των προστίμων, αν και για πολλούς είναι δυσδιάκριτο, το ερώτημα που τίθεται είναι, αν θα μπορέσουν και πάλι οι ιδιοκτήτες «αυθαιρέτων» κατά την πολεοδομία του Δήμου Νέστου,  να τακτοποιήσουν, τα ακίνητά τους, έναντι διαφόρων τακτικών, που επεξεργάζεται η ηγεσία του Δήμου με την Υπηρεσία της Πολεοδομίας του Δήμου Νέστου, προφανώς και της υπερκείμενης εξουσίας που είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

**Τα επισυναπτόμενα παραστατικά στοιχεία, αναφέρονται μεταξύ άλλων επιγραμματικά:

1.Στον υπολογισμό των «αυθαιρέτων» και την επιβολή προστίμου για τις χαρακτηριζόμενες «αυθαίρετες κατασκευές», σε συνάρτηση με τον συντελεστή επιβάρυνσης.

2. στο τέλος του έγγραφου υπάρχει η επισήμανση της έκθεσης αυτοψίας και τα σχετικά της εφαρμογής του Ν.4495/2017.

Το KAVALA PORTAL

Με το δεδομένο των δυνατοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου και με την ισχυρή αίσθηση του Σωστού – Λάθους των αποδεκτών των προστίμων, ευελπιστεί σε μία δίκαιη μεταχείριση του προβλήματος, ώστε και οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση, να νοιώσουν κοντά τους, την αμεσότητα και την ακριβολογία της τελεσίδικης απόφασης, από πλευράς Δήμου.           

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!