11.8 C
Kavala
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Σύλλογος γονέων-κηδεμόνων 9ου ΔΣ Καβάλας: “Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία μάς οδηγεί χρόνια πίσω”

Must Read

2 νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Καβάλας: Η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, η πρόσληψη…τώρα!

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 λάβαμε μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του υπουργού Εθνικής...

89χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Καβάλας

Μια 89χρονη γυναίκα που βρισκόταν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020, στην περιοχή του επιβατικού λιμανιού...

Νέα φωτιά, στο ίδιο σημείο, στην Άσπρη Άμμο (βίντεο)

φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης 8 ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το...

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ
Πρέπει να είμαστε εκεί!!

Αγαπητοί γονείς,
ενώ το κύριο μέλημα όλων-εν μέσω πανδημίας-παραμένει πώς θα γίνει η επαναφορά στην κανονικότητα του σχολείου… πώς θα αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία… πώς θα αναπληρωθεί χαμένη ύλη… τι θα γίνει στο σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από το Σεπτέμβριο…, το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς καμιά διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θεωρούμε ότι θα πλήξει το δημόσιο σχολείο, γιατί:
Αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα των νηπίων-προνηπίων, καθώς και των δημοτικών σχολείων σε 25 από 22 που είναι μέχρι σήμερα.
Επίσης, στα 7/Θ σχολεία και πάνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δεκαπέντε (15) ανά τμήμα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, στην περίπτωση που σε κάποια τάξη ο αριθμός των μαθητών είναι 29, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα τμήμα με 25 μαθητές και 4 μαθητές θα πρέπει να μετεγγραφούν σε όμορο δημοτικό σχολείο.
Ακόμα, αρνητική εξέλιξη είναι η εισαγωγή των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με την παιδαγωγική άποψη, τα παιδιά στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να μαθαίνουν καλά μόνο τη μητρική τους γλώσσα και να αποφεύγεται οποιαδήποτε σύγχυση με άλλες ξένες γλώσσες.
Επανέρχεται η διαγωγή των μαθητών-τριών στα απολυτήρια, που θα στιγματίζει τον νέο και τη νέα και θα τους συνοδεύει σ΄ολόκληρη τη ζωή.
Θεσμοθετείται η εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ακόμα και με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, με στόχο την κατηγοριοποίησή τους.
Αυστηροποιείται η προαγωγή και απόλυση των μαθητών σε γυμνάσιο και λύκειο, δείχνοντας στους πιο αδύναμους την έξοδο από το σχολείο ή, το πολύ, μια φτηνή και πρόωρη κατάρτιση.
Αυξάνονται τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης κι ο εξεταστικός φόρτος των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες με περισσότερα μαθήματα στις τελικές εξετάσεις και με λιγότερο χρόνο διδασκαλίας.
Έτσι, σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο, τα εξεταζόμενα μαθήματα θα ανέλθουν σε 7 από 4 που είναι σήμερα, ενώ θα γίνεται επανάληψη της χρονιάς, αν ο μαθητής έχει κάτω από 10 σε περισσότερα από τέσσερα μαθήματα.
Στη Β’ Λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα αυξάνονται σε 7 από 6 που είναι σήμερα και στη Γ’Λυκείου σε 5 από 4 που είναι σήμερα, ενώ αυξάνεται ο μέσος όρος προαγωγής / απόλυσης από 9,5 σε 10.
Επιστρέφει η Τράπεζα Θεμάτων, που όταν είχε εφαρμοστεί το 2013-2014 αύξησε κατακόρυφα τη σχολική αποτυχία, καθώς οι μετεξεταστέοι άγγιξαν το 40%, ενώ αύξησε την καταφυγή στην παραπαιδεία.
Επανέρχονται οι εξαντλητικές πολυήμερες αποβολές για τους μαθητές και μαθήτριες, αντί να προάγεται η παιδαγωγική της πρόληψης.
Αγαπητοί γονείς, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία μάς οδηγεί χρόνια πίσω, σε άλλες εποχές και γι΄αυτό, ως εκπαιδευτική κοινότητα-εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές- θα πρέπει να αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε την ψήφισή του.
Θεωρούμε πως δε χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, για να κατανοήσει κανείς ότι, σήμερα ειδικά, απαιτείται μικρός αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν οι κανόνες υγιεινής και η τήρηση των αποστάσεων στις σχολικές αίθουσες στην περίοδο της πανδημίας.
Ελπίζουμε στη στήριξή σας και σας καλούμε-την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου- να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση, στην Πλατεία Καπνεργάτη, στις 11πμ.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2 νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Καβάλας: Η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, η πρόσληψη…τώρα!

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 λάβαμε μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του υπουργού Εθνικής...

89χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Καβάλας

Μια 89χρονη γυναίκα που βρισκόταν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020, στην περιοχή του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας "Απόστολος Παύλος" έπεσε...

Νέα φωτιά, στο ίδιο σημείο, στην Άσπρη Άμμο (βίντεο)

φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης 8 ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου 2020...

Αεροδιακομιδή 3 ασθενών από τη Δράμα, μέσω του αεροδρομίου Χρυσούπολης

Περισσότερο από επτά ώρες κράτησε το ταξίδι προς την ελπίδα για τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό που μεταφέρθηκαν με C-130 από το...

Rapid tests στο λιμάνι της Καβάλας…μέσα στα αυτοκίνητα – Κρούσματα στο Προκόπειο Γηροκομείο

Αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση συμπολιτών στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος" (σε χώρο πίσω από το Τελωνείο) για να υποβληθούν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -