11.8 C
Kavala
Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021

Σύλλογος γονέων-κηδεμόνων 9ου ΔΣ Καβάλας: “Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία μάς οδηγεί χρόνια πίσω”

Must Read

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας,...

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ
Πρέπει να είμαστε εκεί!!

Αγαπητοί γονείς,
ενώ το κύριο μέλημα όλων-εν μέσω πανδημίας-παραμένει πώς θα γίνει η επαναφορά στην κανονικότητα του σχολείου… πώς θα αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία… πώς θα αναπληρωθεί χαμένη ύλη… τι θα γίνει στο σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από το Σεπτέμβριο…, το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς καμιά διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θεωρούμε ότι θα πλήξει το δημόσιο σχολείο, γιατί:
Αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα των νηπίων-προνηπίων, καθώς και των δημοτικών σχολείων σε 25 από 22 που είναι μέχρι σήμερα.
Επίσης, στα 7/Θ σχολεία και πάνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δεκαπέντε (15) ανά τμήμα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, στην περίπτωση που σε κάποια τάξη ο αριθμός των μαθητών είναι 29, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα τμήμα με 25 μαθητές και 4 μαθητές θα πρέπει να μετεγγραφούν σε όμορο δημοτικό σχολείο.
Ακόμα, αρνητική εξέλιξη είναι η εισαγωγή των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με την παιδαγωγική άποψη, τα παιδιά στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να μαθαίνουν καλά μόνο τη μητρική τους γλώσσα και να αποφεύγεται οποιαδήποτε σύγχυση με άλλες ξένες γλώσσες.
Επανέρχεται η διαγωγή των μαθητών-τριών στα απολυτήρια, που θα στιγματίζει τον νέο και τη νέα και θα τους συνοδεύει σ΄ολόκληρη τη ζωή.
Θεσμοθετείται η εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ακόμα και με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, με στόχο την κατηγοριοποίησή τους.
Αυστηροποιείται η προαγωγή και απόλυση των μαθητών σε γυμνάσιο και λύκειο, δείχνοντας στους πιο αδύναμους την έξοδο από το σχολείο ή, το πολύ, μια φτηνή και πρόωρη κατάρτιση.
Αυξάνονται τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης κι ο εξεταστικός φόρτος των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες με περισσότερα μαθήματα στις τελικές εξετάσεις και με λιγότερο χρόνο διδασκαλίας.
Έτσι, σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο, τα εξεταζόμενα μαθήματα θα ανέλθουν σε 7 από 4 που είναι σήμερα, ενώ θα γίνεται επανάληψη της χρονιάς, αν ο μαθητής έχει κάτω από 10 σε περισσότερα από τέσσερα μαθήματα.
Στη Β’ Λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα αυξάνονται σε 7 από 6 που είναι σήμερα και στη Γ’Λυκείου σε 5 από 4 που είναι σήμερα, ενώ αυξάνεται ο μέσος όρος προαγωγής / απόλυσης από 9,5 σε 10.
Επιστρέφει η Τράπεζα Θεμάτων, που όταν είχε εφαρμοστεί το 2013-2014 αύξησε κατακόρυφα τη σχολική αποτυχία, καθώς οι μετεξεταστέοι άγγιξαν το 40%, ενώ αύξησε την καταφυγή στην παραπαιδεία.
Επανέρχονται οι εξαντλητικές πολυήμερες αποβολές για τους μαθητές και μαθήτριες, αντί να προάγεται η παιδαγωγική της πρόληψης.
Αγαπητοί γονείς, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία μάς οδηγεί χρόνια πίσω, σε άλλες εποχές και γι΄αυτό, ως εκπαιδευτική κοινότητα-εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές- θα πρέπει να αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε την ψήφισή του.
Θεωρούμε πως δε χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, για να κατανοήσει κανείς ότι, σήμερα ειδικά, απαιτείται μικρός αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν οι κανόνες υγιεινής και η τήρηση των αποστάσεων στις σχολικές αίθουσες στην περίοδο της πανδημίας.
Ελπίζουμε στη στήριξή σας και σας καλούμε-την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου- να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση, στην Πλατεία Καπνεργάτη, στις 11πμ.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70 Οίακας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, η οποία ηττήθηκε το απόγευμα...

Οίακας Ναυπλίου-ΓΣ Ελευθερούπολης 69-79: Άνετο πέρασμα με σούπερ Δημάκο

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια ανόδου στην Basket League, σημείωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο οποίος νίκησε σήμερα το απόγευμα εκτός έδρας τον...

Ανοιχτή η λαϊκή αγορά Καβάλας, ανοιχτή και η υπόλοιπη αγορά

Μουδιασμένη βρήκε την τοπική κοινωνία της Καβάλας η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -