Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“Strangers no more” από την “Microfilming”: Ένας νέος έρωτας γεννιέται, με φόντο την Καβάλα (βίντεο)

Must Read

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμασταν μια διαφορετική, πιο χαρούμενη νότα μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα δυσάρεστων (και αγχωτικών) ειδήσεων των τελευταίων ημερών.

Αυτήν ακριβώς τη νότα μάς προσέφερε απλόχερα η Microfilming – μια Καβαλιώτικη εταιρεία παραγωγής βίντεο, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε δημιουργήσει το βίντεο του δήμου Καβάλας για την προώθηση του μηνύματος “Μένουμε Σπίτι”.

Το τελευταίο της δημιούργημα είναι μια ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 2 λεπτών και 1 δευτερολέπτου), με τίτλο “Strangers no more” (= “Όχι πια ξένοι”).

Πρωταγωνιστές σε αυτή την ταινία (αν και “βωβοί“, καθώς η ταινία δεν περιέχει διαλόγους, αλλά και ανώνυμοι -αναφέρονται στους τίτλους τέλους ως “Κορίτσι” και “Αγόρι”, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από εμάς) είναι μια κοπέλα (την υποδύεται η Σοφία Δούμα) και ένα αγόρι (τον υποδύεται ο Τριαντάφυλλος Μπάτσκα), οι οποίοι γνωρίζονται για πρώτη φορά στην Καβάλα, έρχονται πιο κοντά και -τελικά- ερωτεύονται με φόντο την Καβάλα!

Το σενάριο έχει ως εξής:

Το Κορίτσι επισκέπτεται την Καβάλα (ερχόμενη με το χέρι μπόουτ από τη Θάσο) και, έχοντας στα χέρια της έναν χάρτη, προσπαθεί να εξερευνήσει την πόλη. Καθώς προσπαθεί να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο (στο ύψος του “Παλλάδιου”), σταματάει εξαιτίας ενός αυτοκινήτου που οδηγεί το Αγόρι -το οποίο και την αφήνει να περάσει.

Λίγα λεπτά μετά, και ενώ το Κορίτσι κοιτάζει τα προϊόντα ενός καταστήματος πώλησης σουβενίρ (στην παλιά Ιχθυαγορά), το Αγόρι βρίσκει την ευκαιρία να την πλησιάσει (προσποιούμενος τον πελάτη) και μα την γνωρίσει.

Το “κόλπο” πιάνει, και το Αγόρι αναλαμβάνει να ξεναγήσει το Κορίτσι στις ομορφιές της Καβάλας. Λίγο αργότερα, βλέπουμε τους 2 πρωταγωνιστές να βρίσκονται στο αυτοκίνητο του Αγοριού και να ανεβαίνουν ως τις γειτονικές κορυφές – με στόχο να δουν την Καβάλα από ψηλά.

Η ταινία ολοκληρώνεται με τα 2 παιδιά να κατεβαίνουν τα βράχια κάτω από τον Φάρο της Παναγίας, να συναντούν ένα άλλο ζευγαράκια (το οποίο, αν και εντελώς άγνωστο σε αυτούς, τους καλεί γύρω από τη φωτιά που έχουν ανάψει για να πιουν μια μπύρα). Εκεί, το Κορίτσι και το Αγόρι έρχονται ακόμα πιο κοντά, με αποτέλεσμα να φιληθούν.

Συντελεστές

Κορίτσι: Σοφία Δούμα

Αγόρι: Τριαντάφυλλος Μπάτσκα

Φωτογραφία: Crystal Photography

Μοντάζ-Σκηνοθεσία: Microfilming

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!