Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Πάρκινγκ Ροδόπης: Ήταν κάποτε ένα πάρκινγκ, έκλεισε και αυτό…

Must Read

image_printΕκτύπωση

Σφραγίστηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου 2021 το πάρκινγκ της Ροδόπης, ένας από τους βασικότερους χώρους στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια οι Καβαλιώτες (αλλά και άλλοι οδηγοί προερχόμενοι από τις γύρω περιοχές). Ως γνωστόν, η απόφαση για την σφράγιση του πάρκινγκ υπεγράφη τον περασμένο μήνα από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, μετά από καταγγελίες για την άδεια λειτουργίας του χώρου.

Υπενθυμίζεται πως, με βάση το ισχύον Πολεοδομικό Σχέδιο, ο χώρος του πάρκινγκ της Ροδόπης είναι χαρακτηρισμένος ως “χώρος υπόγειου πάρκινγκ”, με ταυτόχρονη παρουσία (υπεργείως) ελαφρών κατασκευών για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι πρώτες μελέτες με βάση τις οποίες είχε καθοριστεί η συγκεκριμένη χρήση γης εκπονήθηκαν επί των ημερών της δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη (οπότε και αναζητήθηκαν χώροι υπόγειας στάθμευσης, καθώς εκείνα τα χρόνια θεωρείτο πως τα υπόγεια πάρκινγκ, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αστυνόμευση και την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, ήταν η καταλληλότερη λύση για το κυκλοφοριακό στην Καβάλα).

Το πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε το 2013, με το πάρκινγκ της Ροδόπης να συνεχίζει να θεωρείται “χώρος υπόγειας στάθμευσης” (κάτι που θεωρείτο ως “προσωρινή λύση”). Βάση νομοθεσίας το πολεοδομικό σχέδιο θα έπρεπε να μείνει αμετάβλητο ως και το 2018, συνεπώς οποιεσδήποτε αλλαγές χρήσης μπορούσαν να γίνουν μετά το 2018.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένα απίστευτο γαϊτανάκι εξελίξεων, το οποίο σχετίζεται με τις συμβάσεις του δήμου Καβάλας με τον επιχειρηματία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ (συμβάσεις που, νομικά, είναι “στον αέρα” αφού κάνουν λόγο για υπέργειο πάρκινγκ ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν υπόγειο) και το οποίο φτάνει ακόμα και στην βιοκλιματική ανάπλαση που τόσο διατυμπανίστηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας αλλά που, τελικά, μόνο προβλήματα προκάλεσε. Οι λεπτομέρειές του θα αναλυθούν σε επόμενα άρθρα (καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες), ωστόσο το σημαντικό είναι πως στα μέσα του περασμένου φθινοπώρου υπήρξε καταγγελία από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Πάρκινγκ, σύμφωνα με την οποία το πάρκινγκ της Ροδόπης λειτουργούσε παράνομα. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σφράγιση του πάρκινγκ της Ροδόπης, ενώ η αντίδραση της δημοτικής αρχής Καβάλας (η οποία έχει υποσχεθεί πως θα ξεκινήσει την τροποποίηση πολλών χρήσεων γης εντός του αστικού ιστού της Καβάλας)…ακόμα αγνοείται!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!