Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη το “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” – Λιμενικοί έγραψαν τα πούλμαν των μαθητών! (βίντεο-φωτογραφίες)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Σε εξέλιξη είναι, από την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, το φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία”, που διοργανώνει και φέτος το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, την αντιπεριφέρεια Καβάλας και την Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα μουσικά σχολεία Αλεξανδρούπολης, Σερών, Παλλήνης (Γυμνάσιο-Λύκειο), Αγρινίου, Δράμας, Άρτας, Τρικάλων, Πρεβέζης, Λαρίσης, Λιβαδειάς, Κομοτηνής, Καστοριάς, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και το Musikschule Nürnberg από την Νυρεμβέργη.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιελάμβανε μια σειρά από εργαστήρια ελληνικής παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής, καθώς και τις παρουσιάσεις των Μουσικών Σχολείων, μέσα από μικρές συναυλίες που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Κονσουλίδη, πλατεία Κανάρη, δημοτικός κήπος, χερσαία ζώνη λιμένα έναντι πλατείας Ελευθερίας, Μεγάλη Λέσχη).

Το παρόν σε αυτές τις συναυλίες έδωσαν και μέλη του Συλλόγου Artattack, τα οποία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του δήμου μετέφεραν το δικό τους μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας, μέσα από λευκά μπλουζάκια με αποτυπωμένες φράσεις-συνθήματα κατά του bullying.

Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη συνάντηση όλων των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών σε μια γιορτή γνωριμίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πάντως, αν και οι μαθητές των μουσικών σχολείων έδειξαν να έχουν όλη την καλή διάθεση για να “γεμίσουν” με ήχους και νιάτα το κέντρο της Καβάλας, ο περισσότερος κόσμος φάνηκε να μην συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή -με αποτέλεσμα η προσέλευση να μην ήταν σημαντική (με εξαίρεση την πλατεία Κονσουλίδη, στην οποία τραγούδησαν παιδιά από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας).

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την άποψη πως η ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ δεν ήταν η πλέον ιδανική (σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, στις οποίες το “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” διεξαγόταν τις ημέρες της “Λευκής Νύχτας”, κάτι που εξασφάλιζε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα). Βέβαια η φετινή ημερομηνία ήταν η μόνη κατάλληλη, δεδομένου ότι το Πάσχα πέφτει φέτος πολύ αργά (στις 5 Μαΐου), ενώ στα τέλη Μαΐου ξεκινάνε και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Στα παραλειπόμενα, επίσης, της διοργάνωσης δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως λιμενικοί έκοψαν κλήσεις στα λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές των μουσικών σχολείων! Οι οδηγοί τους τα είχαν σταθμεύσει στον χώρο πίσω από το τελωνείο, όμως δεν τους είχε ενημερώσει κανείς για το ότι, εδώ και λίγο καιρό, απαγορεύεται σε εκείνον τον χώρο η στάθμευση.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Ψήφισμα κατά της συγχώνευσης σχολικών μονάδων από την Ένωση Γονέων Μαθητών Καβάλας

Στη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΘ, της Ένωσης Γονέων Μαθητών Θάσου, της Ένωσης Γονέων Μαθητών Καβάλας και...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!