11.8 C
Kavala
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Σε “χαμηλές πτήσεις” η πρεμιέρα στους Αμμολόφους – Θα γίνει η δημοπρασία για τα αναψυκτήρια; (ηχητικά)

Must Read

Παράπονα για το “σπίτι του Στρατηγού” (φωτογραφίες)

Ένα από τα ωραιότερα κτίσματα στην συνοικία της Παναγίας, το "Σπίτι του Στρατηγού", απασχολεί εδώ και λίγες...

Καραμπόλα με 3 οχήματα στο Παληό (φωτογραφία)

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον κεντρικό δρόμο του Παληού.

Χαλάζι και στην Θάσο – Απόγνωση στον Νέστο, με φόντο την αντιχαλαζική (φωτογραφίες)

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές περιοχές στον δήμο Νέστου, και η Θάσος...

Με ένα “μεσοβέζικο” καθεστώς -σε σχέση με τα όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια- άνοιξαν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες στον νομό Καβάλας. Οι ξαπλώστρες ήταν στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, με τους λουόμενους να τις παραλαμβάνουν μόνο με δική τους ευθύνη -και τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού-. Η δε απουσία μουσικής από τα ηχεία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από μικρούς και μεγάλους λουόμενους (καθώς, πέρα από τους διαφωνούντες, υπήρξαν και αρκετοί που επικρότησαν την απουσία αυτή, ενθυμούμενοι παλαιότερες εποχές που απολάμβαναν το μπάνιο τους χωρίς δυνατή μουσική).

Τα αναψυκτήρια που λειτούργησαν άνοιξαν αποκλειστικά ως “take aways”, δηλ. χωρίς την προσφορά αλκοολούχων ποτών και με τους πελάτες απλά να παραλαμβάνουν τον καφέ τους και να αποχωρούν άμεσα.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί αρκετά (αν και μιλάμε για μέσα Μαΐου) η κίνηση στις οργανωμένες παραλίες, με το δυνατότερο “χτύπημα” να δέχονται οι Αμμόλοφοι. Οι καταστηματάρχες εμφανίζονται προβληματισμένοι για την επόμενη ημέρα και αναμένουν νεότερες διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει με την καθιερωμένη δημοπρασία για την υπεκμίσθωση των θέσεων στις οποίες λειτουργούν τα αναψυκτήρια στους Αμμολόφους. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί καμία διακήρυξη για την δημοπρασία των θέσεων –κάτι αναμενόμενο ως ένα βαθμό, λόγω της “παρουσίας” του κορωνοϊού, ενώ όπως ανέφερε το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal και του ParadiseGRadio “Η Επέλαση των Βαρβάρων” ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου Πάρης Γρηγοριάδης (στο περιθώριο της συζήτησης για τα οικονομικά της επιχείρησης) “δύσκολα αναμένεται να γίνει φέτος η δημοπρασία, οπότε το πιθανότερο είναι να λειτουργήσουν οι Αμμόλοφοι με το περσινό καθεστώς.”

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Παγγαίου Δημήτρης Μπαταλογιάννης, ο οποίος διερωτήθηκε αν μπορούν να λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια στους Αμμολόφους (είτε με είτε χωρίς δημοπρασία) από την στιγμή που, όπως ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, αφενός έχει λήξει η ισχύς της παραχώρησης των Αμμολόφων από τα Δημόσια Κτήματα, αφετέρου δεν έχει ασκηθεί μέχρι τώρα καμία πίεση για να ανανεωθεί αυτή η παραχώρηση (και να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς νομικά κωλύματα τα αναψυκτήρια, είτε διεξαχθεί η δημοπρασία για φέτος είτε χρειαστεί να ισχύσει η περσινή δημοπράτηση).

Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, και συγκεκριμένα στις 17:00 του Σαββάτου 16 Μαΐου ο κ. Αναστασιάδης προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, με την οποία ανέλυσε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ισχύσει για το καθεστώς της παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα -σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη- στην ΚΥΑ υπογραμμίζεται πως:

✅Οι απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και οι μισθώσεις μέσω δημοπρασιών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15/07/2020. Από 16/07/2020 έως και 31/08/2020 οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες.

✅Το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος για το 2020 καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.

γ✅Το αντάλλαγμα της παραχώρησης για το 2020 καταβάλλεται είτε εφάπαξ, είτε σε τρεις (3) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, και η πρώτη δόση καταβάλλεται με την σύναψη της μίσθωσης και το πρωτότυπο διπλότυπο είσπραξης συνοδεύει τη σύμβαση, οι δε υπολειπόμενες δύο δόσεις αποστέλλονται για βεβαίωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

✅Κατ’ εξαίρεση αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2019 με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπ’ αρ. ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/11-5-2017 Κ.Υ.Α. όπως αυτή τροποποιήθηκε και ίσχυσε έως 31/12/2019, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις σύμφωνα με τα όσα ορίζονται.

✅Για τις μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2020 , στα πλαίσια προστασίας των πολιτών από την πανδημία, ισχύουν οι διατάξεις της Κ.Υ.Α. των συναρμόδιων υπουργείων με θέμα «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη, παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κωρονοϊού Covid – 19».

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Παράπονα για το “σπίτι του Στρατηγού” (φωτογραφίες)

Ένα από τα ωραιότερα κτίσματα στην συνοικία της Παναγίας, το "Σπίτι του Στρατηγού", απασχολεί εδώ και λίγες...

Καραμπόλα με 3 οχήματα στο Παληό (φωτογραφία)

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον κεντρικό δρόμο του Παληού. Συγκεκριμένα, όλα...

Χαλάζι και στην Θάσο – Απόγνωση στον Νέστο, με φόντο την αντιχαλαζική (φωτογραφίες)

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές περιοχές στον δήμο Νέστου, και η Θάσος υπέστη το απόγευμα της Παρασκευής...

Επιμελητήριο Καβάλας: Προγράμματα on-line κατάρτισης για ηλεκτρονικά καταστήματα E-shop

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση δύο προγραμμάτων on-line κατάρτισης στα εξής...

Ματαιώνεται, για φέτος (;), το “ραντεβού στο ΩΚΕΑΝΙΣ” – Ποιος άλλος έχει σειρά;

Υπό άλλες συνθήκες το κλείσιμο του ξενοδοχείου "ΩΚΕΑΝΙΣ" -στο κέντρο της Καβάλας- θα αποτελούσε "βόμβα μεγατόνων" για την τοπική επικαιρότητα.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -