Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά από τον φάρο της Παναγίας: Καλή η πρόθεση, αλλά το timing;

Must Read

Μια ανάρτηση στη σελίδα του δήμου Καβάλας στο Facebook έκανε γνωστό στους συμπολίτες μας πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ουρανός της Καβάλας θα φωτιστεί από πυροτεχνήματα που θα ριφθούν από τον Φάρο της Παναγίας.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται το εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Ρίψη πυροτεχνημάτων από τον Φάρο της Παναγίας

Με πυροτεχνήματα θα φωτιστεί ο ουρανός της Καβάλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, θα υποδεχτούμε το 2021 με περισσότερο φως και την ελπίδα ότι θα μας φέρει Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία!

Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala – Visit Kavala

Τα σχόλια που καταγράφτηκαν από συμπολίτες μας, πάντως, δεν ήταν και πολύ κολακευτικά. Ορισμένοι εξ αυτών έκαναν λόγο για μια κίνηση “την οποία δεν θα δει κανένας, αφού όλοι θα είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω του κορωνοϊού”, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για μια άσκοπη δαπάνη χρημάτων την ώρα που πολύς κόσμος δεν έχει τα βασικά για να επιβιώσει.

Επ’αυτού έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Σαφώς και δεν θα είναι εύκολο να δει κάποιος τα πυροτεχνήματα που θα ριφθούν από τον Φάρο της Παναγίας. Ειδικά σε συνοικίες όπως το Περιγιάλι, ο Άγιος Αθανάσιος και η Νεάπολη, πολύ δύσκολα θα καταλάβει κανείς πως έριξαν πυροτεχνήματα (αφού δεν θα μπορέσουν να τα δουν)

β) Σαφώς και τέτοιες κινήσεις σε μια χρονική περίοδο όπως αυτή φαντάζουν “υπερβολικές” και “περιττές” (ενδεχομένως και “προκλητικές”) σε πολύ κόσμο – ειδικά σε όσους έχουν κάνει κινήσεις για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που δεν έχουν ούτε τα βασικά για να επιβιώσουν και θεωρούν πως η δημοτική αρχή τούς “γυρίζει την πλάτη”.

γ) Όπως, όμως, έχουμε γράψει και παλαιότερα:

Δεν πρέπει να μας “πάρει από κάτω”, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Σαφώς και χρειάζεται επαγρύπνηση, σαφώς και πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας (όλοι, ακόμα και η κυβέρνηση), σαφώς και πρέπει να θυμόμαστε με θλίψη όσους έχασαν τη ζωή τους όντες φορείς του κορωνοϊού (αλλά και όλους όσους πέθαναν από άλλα αίτια), σαφώς και πρέπει να θυμόμαστε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας (είτε φωνάζουν “βοήθεια” είτε, για τους δικούς τους λόγους, προτιμούν να παραμένουν στο σκοτάδι), σαφώς και δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή φως στο τούνελ,

όμως δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας και την αισιοδοξία μας.

Αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα των φετινών εορτών: πως ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες θα τα καταφέρουμε!

Προφανώς στο μυαλό της δημοτικής αρχής Καβάλας υπάρχει αυτή η σκέψη: πως η ρίψη πυροτεχνημάτων έχει ένα συγκεκριμένο συμβολικό νόημα -ότι θα πρέπει να ξορκίσουμε (έστω και για λίγο) τα “κακά δαιμόνια” και να διατηρήσουμε το κουράγιο μας και την αισιοδοξία μας.

Δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό το σκεπτικό. Αλλά έλα που είναι οι μέρες δύσκολες για όλους και καταλαβαίνουμε όλοι πως τέτοιες κινήσεις δεν ηχούν και πολύ καλά στα αυτιά ορισμένων…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!