11.8 C
Kavala
Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Πρόταση για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου από τη μείζονα αντιπολίτευση

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Για μια φορά ακόμη με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα, επανέρχεται η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, στο θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης του Δήμου Παγγαίου (ΔΕΥΑΑ Παγγαίου), μια και όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε θα μας απασχολήσει έντονα στη νέα χρονιά που ήδη διανύουμε.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θελήσαμε να επιστήσουμε την προσοχή της Δημοτικής Αρχής, στο θέμα της βιωσιμότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης του Δήμου Παγγαίου, ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανσή της.

Με μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, παρουσιάζονται οφειλές 6,2 εκατ. ευρώ (31-12-2020) προς την ΔΕΥΑΑΠ, από τους καταναλωτές, με τις μισές να είναι «παγωμένες πιστώσεις» και με οφειλή της στην ΔΕΗ της τάξης των 4,4 εκατ. ευρώ!

Γι’ αυτό και μας προβληματίζει το μέλλον της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και ζητούμε από την Δημοτική Αρχή την ανάθεση μελέτης βιωσιμότητας της επιχείρησης, ώστε να εξεταστούν αν γίνονται ορθολογιστικές δαπάνες, αν και σε ποιο βαθμό εισπράττονται τα οφειλόμενα από τους καταναλωτές και αν υπάρχουν τρόποι νοικοκυρέματος της επιχείρησης.

Παράλληλα θέσαμε το θέμα της κατάργησης του ειδικού τέλους, το οποίο επιβάλλεται στους καταναλωτές της επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου εδώ και πολλά χρόνια, για να χρηματοδοτήσει έργα και μελέτες, αλλά ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί με ενσωμάτωσή του στην τιμή του νερού.

Παράλληλα τονίζουμε ότι η ενσωμάτωσή του θα επιφέρει μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 12%, που πληρώνει ο καταναλωτής, με αποτέλεσμα να αναπνεύσουν οι δημότες μας ακόμη περισσότερο.

Τέλος θέσαμε το θέμα της μείωσης του ποσού άρδευσης στους δημότες μας, οι οποίοι είναι αγρότες και διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα κατανάλωσης νερού άρδευσης,  (κυρίως αγρότες της περιοχής του πρώην Δήμου Ορφανού) και δεν απολαμβάνουν της μείωσης λόγω πανδημίας της τιμής του, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία ως προς αυτούς, μια και η προπληρωμή φέρνει έσοδα στην Δημοτική Επιχείρηση και μάλιστα άμεσα και διασφαλισμένα.

Ανησυχούμε μια και βλέπουμε ότι η Διοίκηση βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, όσον αφορά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης του Δήμου Παγγαίου, γι’ αυτό επισταμένως ζητούμε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική τεκμηριωμένη μελέτη βιωσιμότητας, για να δούμε επιτέλους που πηγαίνει η επιχείρησή αυτή, αν θα μπορέσει να συνεχίσει να παρέχει το υπέρτατο αγαθό, με συνέπεια και με ωφέλεια στους δημότες μας.

Για την παράταξη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -