11.8 C
Kavala
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη: Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (φωτογραφίες)

Must Read

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι...

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην δυσκολη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγιείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωναϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, πραγματοποιήθηκε ο εφετινός εορτασμός της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στη Νέα Καρβάλη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής 24.01.2021 εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωΐ της Δευτέρας 25.01.2021 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έγινε σύντομη περιφορά του ιερού σκηνώματος του αγίου πέριξ του ιερού Ναού άνευ σχηματισμού πομπής και μόνο υπό των κληρικών.

Της ιερές Ακολουθίες, οι οποίες τελέσθηκαν μετά λιτότητος και απλότητος, σύμφωνα με της σχετικές υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και σύμφωνα της το ήθος και την παράδοση της Ορθοδόξου Ἐκκλησίας της και με την μεγίστη κατά το δυνατόν συντομία για τον προφανή λόγο της αποφυγής πολυώρου συγχρωτισμού των πιστών, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.Στέφανος.

Ο ιερός Ναός παρέμεινε ανοικτός για της πιστούς προσκυνητές από της 8 το πρωΐ έως της 8 το βράδυ (δεδομένης της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας μετά της 9 το βράδυ) για προσκύνηση και κατ΄ ιδίαν προσευχή, με την αυστηρή τήρηση της ελαχίστης αποστάσεως μεταξύ της τα 2 μέτρα και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας.

Κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Στεφάνου, τα όργανα διοικήσεως (επίτροποι) του Ιερού Προσκυνήματος είχαν την ευθύνη εφαρμογής και ακριβούς τηρήσεως όλων των θεσπισθέντων μέτρων, εντός του οριοθετημένου οικοπέδου του ιερού Προσκυνήματος, σύμφωνα με της υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν κατά της διαδόσεως της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Ευχή και προσευχή Κλήρου και Λαού της τοπικής της Εκκλησίας παραμένει η προοπτική της ταχείας και επιτυχούς αντιμετωπίσεως της ενσκυψάσης υγιεονομικής και όχι μόνον κρίσεως στην Χώρα της και σε όλο τον κόσμο, με την Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και με της ευλογίες του εορτάζοντος Αγίου Ιεράρχου της Εκκλησίας της, του οποίου το σεπτό σκήνωμα, φερμένο από της αλησμόνητες πατρίδες της με θυσίες και κόπους πολλούς των ευσεβών προγόνων της, φυλάσσεται σε περίτεχνη ασημένια λάρνακα στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Της Καρβάλης στην Δημοτική Ενότητα της Καβάλας.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα διοργανώσουν...

Τάνια Ελευθεριάδου: Ξεκάθαρο το Υπουργείο Ναυτιλίας για το λιμάνι της Κεραμωτής

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τη...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Νέο ωράριο καταστημάτων ως τις 16 Μαρτίου

Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -