Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η Ορκωμοσία των Εκλεγμένων Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Διευθύντρια Σύνταξης Δημοσιογράφος
image_printΕκτύπωση

Ορκίστηκε χθες η Βουλή των Ελλήνων της Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Προεδρεύων της εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης, Νικήτας Κακλαμάνης, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς.

Η Τελετή  της Ορκωμοσίας

Ο κ. Κακλαμάνης ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη, καταθέτοντας στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ ανακοίνωσε στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών, για την επιλογή της μίας, από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Οι βουλευτές έδωσαν, με προτεταμένο το δεξί τους χέρι, τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την τελετή, υπογράφοντας το σχετικό Πρακτικό. 

Ακολούθως, ορκίστηκαν στο Κοράνι οι μουσουλμάνοι βουλευτές και έδωσαν πολιτικό όρκο όσοι επιθυμούσαν.  

Από τα υπουργικά έδρανα, ορκίστηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι και βουλευτές.

Νωρίτερα, στη βουλή κατέφθασαν ένας ένας, συνοδευόμενοι πολλοί από τις οικογένειές τους, οι νέοι βουλευτές.

Το Χρονικό της Ορκωμοσίας και για τους Βουλευτές της Ν. Καβάλας

Με αφορμή την ορκωμοσία των εκλεγμένων Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είδαμε εικόνες και από τη διαδικασία της ορκωμοσίας των Βουλευτών που εκλέχθηκαν,  από το Ν. Καβάλας.

Μεγάλος απών η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης του Νομού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την πλήρη και σαφή ανάδειξη των μείζονων προβλημάτων της περιοχής. Η μονοδιαστατικότητα δεν αξιολογείται και δεν κρίνει αντικειμενικά τις ανάγκες του τόπου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, οι ψηφοφόροι του Ν. Καβάλας ανέδειξαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Οι Βουλευτές που επανεκλέχθηκαν και ορκίσθηκαν είναι οι Νίκος  Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, και στην τρίτη θέση – καθώς κατέγραψε μεγάλη απώλεια ψήφων – ο Μ. Λαζαρίδης. Προφανώς τους πιστώθηκε η επιτυχία στο παραχθέν έργο, με θετικό πρόσημο, αποτέλεσμα των προσπαθειών τους,  κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

Ταυτόχρονα είδαμε και την νεοεκλεγείσα Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας, κυρία Αγγελική Δεληκάρη από το Δήμο Νέστου, που ενώ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της για το κόμμα που την εξέλεξε, προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης, στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής. Για την εύελπη της πολιτικής δεν γνωρίζουμε την πολιτική της δραστηριότητα καθώς και δεν έχουμε ακούσει, σχετικά με τις πολιτικές της θέσεις για το Ν. Καβάλας, τους προβληματισμούς της, τα οράματα, και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ακόμη και της ιδιαίτερης πατρίδας της, που είναι ο Δήμος Νέστου. Το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί είναι πολύ μεγάλο, καθώς στην πορεία και μάλιστα συντομότατα θα αξιολογηθεί και για το δικό της Βουλευτικό έργο.

Ακροτελεύτια, οι άλλες δύο υποψήφιες της Ν. Δημοκρατίας κυρίες Βρανά και Χατζηκωνσταντίνου, δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αν και έχουν έντονη παρουσία στην περιοχή, πολιτικό λόγο και πολιτιστική δράση.

Η κυρία Ειρήνη Βρανά, βαθύς γνώστης της Οργάνωσης και λειτουργίας των λιμανιών και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Εκτός αυτού έχει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε θέματα τουρισμού και τουριστικού Management και Marketing κυρίως σε επίπεδο Νομού Καβάλας.

Η κυρία Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου έγκριτη Νομικός (Ποινικολόγος) είναι Επικεφαλής «Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης» του Τομέα Ενέργειας της Ν. Δημοκρατίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι  στην προεκλογική της εκστρατεία, δημοσίως αναφέρθηκε και μάλιστα εμφατικά στο αναπτυξιακό μοντέλο και το ρόλο της Καβάλας ως έναν εν δυνάμει επόμενο Ενεργειακό Κόμβο, μετά την Αλεξανδρούπολη.

Απορίας άξιο –  για τους γνωρίζοντες – τα αποτελέσματα αυτά…

Το KAVALA PORTAL: Τα περισσότερα συγχαρητήρια δεν τα δίνει σε εκλεγέντες πολιτικούς, αλλά σε πολιτικούς-βουλευτές που επιδεικνύουν και θα επιδείξουν πραγματικό έργο για λογαριασμό του τόπου τους. Αυτό και μόνον αυτό πιστώνεται στους εν ενεργεία βουλευτές. Τα λόγια πρέπει να είναι λίγα μπροστά στα έργα…

Μετά ταύτα, Ίδωμεν λοιπόν…!!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!