Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη: Μουσθένη, Δράμα, Ξάνθη και…φυσικό αέριο (φωτογραφίες)

Must Read

Μονοήμερη περιοδεία στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσγειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης “Μέγας Αλέξανδρος”, μετέβη αρχικά στη Δράμα για να δώσει το παρόν στους εορτασμούς «Ελευθέρια 2021» για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Κατόπιν επισκέφτηκε, κατά σειρά:

– το “Μαρμάρινο Σπίτι της Δράμας”, το οποίο αποκαθίσταται και θα μετατραπεί σε Μουσείο Φωτογραφίας και Φωτογραφικών Μηχανών,

– το Γυμνάσιο Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου, για να δει από κοντά τον εξοπλισμό που αυτό διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο, υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών)

– την πρότυπη μονάδα παραγωγής αιγοπροβάτων “Φάρμα Μουσθένης” στους πρόποδες του Παγγαίου

Κατόπιν ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ξάνθη προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας ΑΜΘ (μέσω ενός πενταετούς προγράμματος).

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πενταετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ ως “το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με διακλαδώσεις σχεδόν 1.900 χιλιομέτρων θα ενώσει 34 ακόμα πόλεις μεταφέροντας ενέργεια σε 70.000 καταναλωτές” ενώ υπογράμμισε πως “το φιλόδοξο αυτό έργο ξεκινάει. Σε πρώτη φάση Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα και Ορεστιάδα θα συνδεθούν με αγωγούς 500 χιλιομέτρων, παρέχοντας πρόσβαση σε φτηνότερη και καθαρότερη ενέργεια. Πέραν, βέβαια, της καθαρότερης και φτηνότερης ενέργειας, η επέκταση της διανομής φυσικού αερίου προσθέτει θέσεις εργασίες και μειώνει το κόστος παραγωγής των επιχειρήσεων, ενώ προωθεί σε όλη την επικράτεια ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.”

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!