Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Η φωτογραφία της ημέρας: Συνάντηση Μητσοτάκη-“απολυμένων” ΒΦΛ…έστω και μετά από 4 χρόνια

Must Read

image_printΕκτύπωση

Στις 26 Ιουλίου του 2017 (δηλ. πριν από σχεδόν 4 χρόνια) ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε περιοδεύσει στην Καβάλα.

Θυμόμαστε πως μια από τις επαφές που είχαν προγραμματιστεί εκείνη την ημέρα για τον κ. Μητσοτάκη ήταν και αυτή με τους (τω καιρώ εκείνω) περίπου 180 εργαζόμενους στην πρώην ΒΦΛ οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από τις θέσεις εργασίας τους (και οι οποίοι ήταν γνωστοί τη συγκεκριμένη περίοδο ως “οι απολυμένοι”).

Όμως, αν και η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί αργά το βράδυ στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (με σημαντική μερίδα των “απολυμένων” να περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη στα σκαλιά του κτιρίου), τελικά όλα ματαιώθηκαν! Μάλιστα θυμόμαστε πως εκείνες τις ημέρες το επιτελείο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικαλεστεί…”λόγους ασφαλείας”!

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι “απολυμένοι” επαναπροσελήφθησαν ωστόσο και πάλι φαίνεται πως βρισκόμαστε στο σημείο “0”, καθώς δρομολογούνται εκ νέου οι απολύσεις όσων έχουν απομείνει από εκείνη τη φουρνιά (περίπου 130 εργαζόμενοι)

Πριν από λίγες εβδομάδες (στις 10 Ιουνίου 2021) θυμόμαστε πως οι 130 κατέβηκαν στην Αθήνα και κατασκήνωσαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη -και υπενθυμίζοντάς τον τα όσα έλεγε το 2018, από το βήμα της Βουλής, περί “καραμπινάτου σκανδάλου” στην υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του εργοστασίου της πρώην ΒΦΛ. Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με τον κ. Χατζηδάκη να δεσμεύεται ότι θα παρέμβει και θα προβεί σε ενέργειες για την επιστροφή των 130 στην εργασία τους.

Οι 130, ωστόσο, θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της μίνι περιοδείας που πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω ανάρτηση, η συνάντηση των 130 εργαζόμενων με τον κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε κανονικά, στην Ξάνθη, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας (και βουλευτή Καβάλας της ΝΔ) Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Έστω και μετά από 4 χρόνια, λοιπόν, η συνάντηση των (τότε χαρακτηριζόμενων ως) “απολυμένων” της ΒΦΛ με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε. Το θέμα είναι να βρεθεί και λύση…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!