11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Περί του σταθμού μέτρησης ρύπων για την Νέα Καρβάλη – της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Must Read

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να...

Σε συνέχεια του εξαιρετικά ενδιαφέροντος άρθρου σας σε σχέση με την λειτουργία σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προκειμένου να καλυφθούν κάποια «κενά»  και να απαντηθούν ενδεχόμενες απορίες των αναγνωστών σας ή των μελών  της νεοσύστατης ομάδας «Πρωτοβουλία για την προστασία του Περιβάλλοντος Ν. Καβάλας» , θα ήθελα να τονίσω τα παρακάτω:

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της Δημωφέλεια , έθεσα ως προτεραιότητα μου το «άνοιγμα» της επιχείρησης στην κοινωνία,  σε όλους τους τομείς  ευθύνης της . Κάτι που δεν γνώριζε η δεν ασχολήθηκε  κανείς μέχρι τότε , ήταν το γεγονός ότι η Δημωφέλεια διέθετε και διαθέτει Διεύθυνση Περιβάλλοντος , ενώ στο καταστατικό της υπάρχει ρητή αναφορά σε δυνατότητα λειτουργίας σταθμού μετρήσεων. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και καθώς η επιχείρηση είναι κοινωφελούς χαρακτήρα, άρα οφείλει να φροντίζει  για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους δημότες μας , αναζήτησα την δυνατότητα ενεργοποίησης της στον τομέα  αυτό. Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να σημειώσω και το προσωπικό μου ενδιαφέρον – ανησυχία για το ζήτημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης .

Έτσι υπήρξε μια πρώτη δίμηνη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τον κ. Γκαιταντζή , η οποία μετά από υπόδειξη του επαναλήφθηκε σε σχεδόν ετήσια βάση με την λειτουργία σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στην Ν. Καρβάλη.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν και αποστάλθηκαν στα αρμόδια υπουργεία προς ενημέρωση τους και για τις ενέργειες τους. Την ίδια στιγμή και παρά τις πολιτικές επιθέσεις που δεχόμουν για το θέμα αυτό , ενέταξα στον προϋπολογισμό της επιχείρησης ποσό άνω των 100.000 Ευρώ για την αγορά και λειτουργία ιδιόκτητου σταθμού μέτρησης , με δυνατότητα μεταφοράς του σε διαφορετικά σημεία του δήμου. Όλα αυτά πάντα υπό την καθοδήγηση και τεχνική υποστήριξη του κ. Γκαιταντζή .

Για την προμήθεια του εν λόγω σταθμού θα έπρεπε να υπάρξει ηλεκτρονικός διαγωνισμός καθώς το ποσό του προϋπολογισμού , το απαιτούσε. Έτσι έδωσα εντολή να προχωρήσει η υπηρεσία στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης , όπως ο Νόμος επιβάλλει.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και παρέδωσα την διοίκηση  είχαν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης οπότε η Δημωφέλεια ήταν έτοιμη να προχωρήσει στον διαγωνισμό , ενώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχα λάβει ειδοποίηση ότι κλιμάκιο του Υπουργείου θα επισκέπτονταν την Καβάλα και την Δημωφέλεια .

Δυστυχώς η νέα διοίκηση σταμάτησε τον διαγωνισμό , ενώ στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο. Επιπλέον μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει ούτε βεβαίως  έχω ενημερωθεί για το τι έγινε με την επίσκεψη των στελεχών του Υπουργείου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και βεβαίως δεν χρειάζεται να πω ότι όπως πάντα άλλωστε είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε για περαιτέρω ενημέρωση ή βοήθεια

Μετά τιμής

Αναστασία Ιωσηφίδου
Δημοτική σύμβουλος Καβάλας

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, μια...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα...

Οι 300 Θεατές της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Κ.Θ.Β.Ε πρότεινε στον Θοδωρή Γκόνη να σκηνοθετήσει μια παράσταση στο πλαίσιο του  θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα...

Τρελή πορεία αγροτικού αυτοκινήτου…στον πεζόδρομο της Καβάλας!

screenshot από βίντεο του Μάκη Καρολίδη Λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα σήμερα το πρωί, στον κεντρικό πεζόδρομο...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -