Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Πάρκινγκ: Προεκλογικές “υπερβολέ”, νομικές “ακροβασίες” και ένα πρόβλημα σε κάθε λύση – του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Must Read

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η...

*Ως απάντηση στα γραφόμενα του κ. Σιμιτσή, τ. Δημάρχου Καβάλας.

Αξιότιμε κ. Σιμιτσή, 

η έλλειψη χώρων στάθμευσης στα Ποταμούδια (όπου τα οχήματα είναι μονίμως παρκαρισμένα στους δρόμους και πάνω στα πεζοδρόμια) καθώς και η υπάρχουσα υψομετρική διαφορά μεταξύ των οδών Σερδαρόγλου και Μοσχοπολίδου (που χωρίζει το σχολείο από την πλατεία – αυλή), “φωνάζουν” και στον πλέον αδαή ότι η θέση είναι ιδανική για κατασκευή υπόγειου parking, με ανεξάρτητη και σε άλλο επίπεδο είσοδο – έξοδο. Η επιπλέον δαπάνη για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου που θα εξυπηρετεί 100-120 οχήματα, σε σχέση με τις εργασίες που τώρα επιχειρούνται, υπολογίζεται γύρω στις 200.000 €. 

Αναφερθήκατε δημόσια και εκτενώς σε διάφορες νομολογίες από το 2007 που αφορούν ζητήματα όπως η ανέγερση σχολικών μονάδων πλησίον σταθμών οχημάτων (για την οποία ο νόμος συστήνει “να αποφεύγεται κατά το δυνατόν” χωρίς να την απαγορεύει ρητά),  μια απόφαση του ΣτΕ που αφορά σε περίπτωση πρατηρίου καυσίμων κ.α., προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσετε τη δεδομένη αδιαφορία του σημερινού δημάρχου κ. Μουριάδη να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Σκόπιμα προφανώς ξεχνάτε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καβάλας (ΦΕΚ 69/ΑΑΠ/2013) που έγινε επί δικής σας δημαρχίας, με τότε αντιδήμαρχο τον κ. Μουριάδη και το οποίο ξεκάθαρα προβλέπει μελέτη και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Νεαπόλεως στα Ποταμούδια. 

Όπως το ίδιο προβλέπονταν και για το parking της Ροδόπης (υπόγειος χώρος στάθμευσης και χώρος πρασίνου από πάνω) αλλά εσείς το μετατρέψατε σε ισόγειο parking με…δέντρα. Όλοι θυμόμαστε τις συνέπειες της δικής σας ασυνέπειας, με το κλείσιμο του parking, την ταλαιπωρία χιλιάδων συνδημοτών και την…επιστράτευση “θεών και δαιμόνων” για να δοθεί παράταση στη λειτουργία του (που σε λίγο κι αυτή εκπνέει, χωρίς ο σημερινός δήμαρχος να έχει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα).

Όσο δε αφορά τη συνάρτηση κόστους – οφέλους την οποίαν επικαλείστε, δυστυχώς για σας συμπεριλαμβάνει και τον παράγοντα της αναγκαιότητας. Μιας αναγκαιότητας που σήμερα δε θα υπήρχε (τουλάχιστον στο βαθμό αυτό) εάν στα 8 χρόνια της θητείας σας και στα 4 χρόνια θητείας του σημερινού δημάρχου, είχαν γίνει έστω κάποια από τα απαραίτητα έργα που θα μας έφερναν μπροστά σε μια καλύτερη πραγματικότητα (πχ ολοκλήρωση της περιμετρικής, κυκλικοί κόμβοι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας). 

Αλήθεια, τι απ’ όλα αυτά κάνατε στα 12 συνολικά χρόνια που αμφότεροι διοικήσατε;  

Κύριε Σιμιτσή, όσοι συμμετέχουν στα κοινά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σ’ αυτούς που προσπαθούν να βρουν λύση σε κάθε πρόβλημα και σ’ αυτούς που προσπαθούν να βρουν πρόβλημα σε κάθε λύση. Εμένα θα μου επιτρέψετε να παραμείνω στην πρώτη.

Με τιμή,

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ»

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της Regent Seven Seas Cruises του...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης του...

ΓΣ Ελευθερούπολης – Αίας Ευόσμου 83-71 (Κύπελλο Ανδρών): Άνετη επικράτηση για τον ΓΣΕ στο πρώτο επίσημο ματς

Έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις διψήφιοι σκόρερς) και με οδηγό την άμυνα στην δεύτερη και τρίτη περίοδο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης ξεπέρασε...

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών : Οριστικές αποφάσεις για τις γραμμές Κεραμωτή – Λιμένας & Καβάλα – Πρίνος.

Γνωμοδότησε χθες Παρασκευή 29/09/23 το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για διάφορα θέματα ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος με αφορμή τη νέα δρομολογιακή περίοδο, η οποία ξεκινάει...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com