Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Παναγία Θάσου: Καταγγελίες για συνύπαρξη ανθρώπων με ποντίκια

Must Read

Μια σειρά καταγγελιών από κατοίκους της Παναγίας Θάσου δημοσιοποίησε, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”. Οι καταγγελίες αυτές σχετίζονται με την αυξημένη παρουσία ποντικιών εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγιεινή.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Άνθρωποι και ποντίκια” εν έτη 2022 στην Παναγία.

Στον συνδυασμό µας έχουν φτάσει διαμαρτυρίες των συνδηµοτών µας από τον διατηρητέο οικισμό της Παναγίας, σχετικά µε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε τακτά διαστήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτό του υπερπληθυσμού των τρωκτικών μέσα στον οικιστικό ιστό. Με δεδομένο δε ότι τα περισσότερα οικήµατα είναι παλαιά πετρόκτιστα, µε ξύλινα κουφώματα, δάπεδα και σκεπές, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι Τίθεται σοβαρό ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα µε την εκτίμησή µας το πρόβλημα δημιουργείται από τον µη τακτικό καθαρισμό των φρεατίων αλλά και από την ύπαρξη πολλών εγκαταλελειμμµένων και µισογκρεµισµένων κτισμάτων μέσα στο χωριό, τα οποία λειτουργούν ως εκτροφεία και σημεία αναπαραγωγής των τρωκτικών.

Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι οικογένειες πρέπει να προστατευτούν. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να έρθει άµεσα σε επαφή µε την Ὑγειονομική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας ζητώντας να υπάρχουν συχνές δράσεις µυοκτονίας στους χώρους αυτούς.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Νίκος Χρυσάφης,
Χαρίκλεια Κυριατζίδου,
Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Η απάντηση του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη ήταν άμεση, μέσω της παρακάτω ανάρτησης στα social media – στην οποία δηλώνει πως η ο δήμος Θάσου ουδέποτε έχει λάβει γνώση οποιασδήποτε καταγγελίας από κατοίκους της Παναγίας:

«Η εντύπωση που δημιουργείται από τον τίτλο του θέματος – ερώτησης ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα!

Η προβολή λανθασμένης εικόνας για τον τόπο μας στο βωμό της δήθεν ενασχόλησης με τα προβλήματα του Νησιού μας έχει και όρια!

Πιστεύουμε ότι τα όρια αυτά δεν είναι τα λαγούμια των ποντικών!

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος της Θάσου ουδέποτε ενημερώθηκε από τους κατοίκους του οικισμού, φέτος ή τα προηγούμενα έτη, για την ύπαρξη σχετικού προβλήματος, πόσο δε στο μέγεθος και στην ένταση που παρουσιάζεται από την συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη»

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Διακοπή νερού, τα ξημερώματα, στην Καβάλα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 01-03-2024 από ώρα 24:00 τα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!