Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Οι πρώτες εκτιμήσεις των βάσεων εισαγωγής μετά την ανακοίνωση των βαθμολογίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Must Read

image_printΕκτύπωση

Μια εκτίμηση σε συνεργασία με τον όμιλο φροντιστηρίων “Πουκαμισάς”

Με βάση τα Στατιστικά που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας μπορούμε να κάνουμε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την μέση επίδοση των υποψηφίων Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων και τη διαμόρφωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής. Η διαφοροποίηση των μέσων επιδόσεων των εκτιμήσεών μας από την αναμενόμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είναι πιθανόν να παρατηρηθεί μόνο στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν 11,35, εμφανώς χαμηλότερη από την περσινή που ήταν 11,73. Το μάθημα που επηρέασε περισσότερο την κατάσταση ήταν η Ιστορία, όπου η μέση επίδοση έπεσε από το 10,10 στο 8,94. Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων στο 1ο επιστημονικό πεδίο αντισταθμίζεται ωστόσο από την αύξηση του αριθμού των διαγωνισθέντων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά περίπου 1.300.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών Σπουδών η μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν 12,10, λίγο χαμηλότερη από την περσινή που ήταν 12,30. Αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων, 200 έως 300 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των Σπουδών Υγείας η μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν ελαφρώς καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, καθώς οι χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Φυσικής αντισταθμίστηκαν με το παραπάνω από τις επιδόσεις στη Βιολογία και στη Χημεία. Έτσι, η μέση επίδοση στις Σπουδές Υγείας από 11,65 πέρσι διαμορφώθηκε στο 11,95 φέτος. Κατά συνέπεια δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις των βάσεων στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Σπουδών Οικονομία και Πληροφορικήςη μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν φέτος 10,42 έναντι 10,45 πέρσι. Ο πληθυσμός του συγκεκριμένου Προσανατολισμού επαυξήθηκε κατά 460 υποψηφίους και εδώ δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις βάσεις εισαγωγής.

Στα ΕΠΑΛ η μέση επίδοση των υποψηφίων αυξήθηκε από 9,21 πέρσι σε 9,85 φέτος στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά. Το γεγονός αυτό προμηνύει αύξηση των βάσεων, η οποία θα διαφοροποιείται ωστόσο ανά τομέα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!