Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Να καταργηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Must Read

image_printΕκτύπωση

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνονται οι αδικίες του νέου φορολογικού νόμου της κυβέρνησης. αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Είναι η πρεμιέρα του άδικου νόμου 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση και εφαρμόζεται σήμερα. Με την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των mydata, επεκτείνεται η φορομπηχτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος μας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους.

Η κυβέρνηση παρά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει αμετανόητη, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, να μιλά για φορολογική δικαιοσύνη. Στη πραγματικότητα ένας στους δυο επαγγελματίες καλείται να πληρώσει φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουμε το εισόδημά μας να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

«Χείρα βοήθειας» προσφέρει και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας που μας εμπαίζει λέγοντας: «Σιγά τον φόρο που μπήκε». Ο κεντρικός τραπεζίτης που συνεχώς μιλάει για την φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας (μνημόνια), και μέχρι σήμερα απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο. Κανένα σχόλιο επίσης για αυτούς που λυμαίνονται την οικονομία, όπως οι εφοπλιστές με την εθελοντική φορολογία και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές που έχουν φοροαπαλλαχθεί για χρόνια. Είναι οι ίδιοι που κατέχουν το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάνε 85 δις ευρώ, με τις κυβερνήσεις διαχρονικά να τα θεωρούν «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.5073/2023 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
• ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 12.000 ΕΥΡΩ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!