10.3 C
Kavala
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ο…τηλεβόας: Οι Κρηνίδες, ένα ATM, 2 βουλευτές και πολλά “γέλια”…

Must Read

Στον εισαγγελέα ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του μαθητή – Ένορκη διοικητική εξέταση, στάση αναμονής και…”στόματα ερμητικά κλειστά”

Διαστάσεις "χιονοστιβάδας" έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας στην οποία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 18/2/2020 ο...

Η Στέλλα Φουρναράκη νέα καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια της παιδικής θεατρικής σκηνής Δήμου Θάσου

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ) ανακοινώνει την συνεργασία με την κα. Στέλλα Φουρναράκη, η...

Ο..τηλεβόας: Όταν χρειαζόμαστε “Συμπαραστάτη του Δημότη” έχουν αποτύχει οι δήμοι…

Το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος "Συμπαραστάτης του...

Να μας συγχωρέσουν οι 2 βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης (αλλά και οι υποστηρικτές τους), αλλά αυτό που βλέπουμε από χτες με την επικείμενη λειτουργία υποκαταστήματος της Eurobank στις Κρηνίδες μόνο θυμηδία μπορεί να μας προκαλέσει.

Τώρα, αν η θυμηδία προκύπτει από σειρά αστείων καταστάσεων ή είναι “πικρή”…αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες!

Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του κ. Λαζαρίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με την οποία γνωστοποίησε πως:

“το επόμενο διάστημα οι Κρηνίδες θα αποκτήσουν shop in shop της Eurobank στο γραφείο των ΕΛΤΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυο φορές την εβδομάδα υπάλληλος της Eurobank θα βρίσκεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Κρηνίδες για τις τραπεζικές συναλλαγές, όπως γίνεται και στην Ελευθερούπολη. Έτσι λύνεται μερικώς το πρόβλημα που προέκυψε στην ευρύτερη περιοχή από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το σχετικό αίτημα του κ. Λαζαρίδη, όπως τον ενημέρωσαν σήμερα οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ και της Eurobank, έγινε αποδεκτό και θα υλοποιηθεί  το επόμενο διάστημα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.”

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, υπήρξαν ουκ ολίγοι συμπολίτες που ανέφεραν ότι πριν από 3 μήνες (στις 13 Νοεμβρίου 2019) ο κ. Πασχαλίδης είχε δημοσιοποιήσει ένα άλλο δελτίο τύπου, το οποίο ανέφερε τα εξής:

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, μετά από συντονισμένες ενέργειές του, επέτυχε να φέρει σε επαφή την Τράπεζα EUROBANK Α.Ε και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., με αποτέλεσμα τη λειτουργία υποκαταστήματος της Tράπεζας EUROBANK  στο Shop in Shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Κρηνίδων το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της περιοχής, όσον αφορά στην πραγματοποίηση των τραπεζικών τους συναλλαγών, λόγω της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Δεν θα σταθούμε στα σχόλια των εν λόγω συμπολιτών (τα περισσότερα με απαξιωτικό ύφος σε βάρος του κ. Λαζαρίδη και με “πανηγυρικούς” χαρακτηρισμούς για τον κ. Πασχαλίδη), αλλά διαβάζοντας “πίσω από τις λέξεις” (μιας και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητείται “πίσω από τις κλειστές πόρτες”) παρατηρούμε πως:

ο κ. Πασχαλίδης μιλάει για επαφή της Eurobank με τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα τη λειτουργία υποκαταστήματος” (δηλαδή, με βάση πάντα αυτά που διαβάζουμε, ο κ. Πασχαλίδης απλά έφερε σε επαφή τις 2 επιχειρήσεις)

ενώ ο κ. Λαζαρίδης μιλάει για “αίτημα του ιδίου που έγινε αποδεκτό, όπως τον ενημέρωσαν σήμερα” (δηλ. χτες).

Με απλά λόγια, και οι 2 τους έκαναν δουλειά, και οι 2 τους πέτυχαν τον σκοπό τους: να λειτουργήσει ένα υποκατάστημα τράπεζας στην πρωτεύουσα του πρώην δήμου Φιλίππων και να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Κρηνίδων και των όμορων οικισμών. Το ποιος ήταν ο “πρώτος” και ποιος ο “τελευταίος” ελάχιστη σημασία έχει για εμάς.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε, πάντα, για συνεργασία 2 επιχειρήσεων (της Eurobank και των ΕΛΤΑ) -και εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αν σε κάποια από αυτές τις 2 επιχειρήσεις δεν συνέφερε η συνεργασία, απλά δεν θα είχαμε συνεργασία (ότι και αν έλεγαν οι βουλευτές). Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό ισχύει.

Από εκεί και πέρα, ας μας συγχωρέσουν οι 2 βουλευτές αλλά και οι υποστηρικτές τους (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές, όχι μόνο για τους κ. Πασχαλίδη και Λαζαρίδη), όμως το μόνο που καταφέρνουν με τις ανακοινώσεις “κατόπιν ενεργειών” και τα σχόλια του τύπου “Μπράβο Γιάννη” και “Μπράβο Μακάριε”

είναι να απαξιώνουν (στα μάτια των απλών συμπολιτών) ακόμα περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου, να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το αξίωμα του βουλευτή,

και, στο τέλος, να απαξιώνουν και την ίδια τη “Νέα Δημοκρατία” στα μάτια των συμπολιτών (αλλά και των ίδιων των υποστηρικτών της).

Τόσο απλά, τόσο καλά, τόσο ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ανάλυση!

Τώρα, αν τους αρέσει αυτό, αν τους αρέσει να σχολιάζουν πολλοί συμπολίτες ότι “εδώ στην Καβάλα λειτουργούν 2 Νέες Δημοκρατίες -ίσως και περισσότερες”, πάμε πάσο.

Και η ευθύνη ανήκει σε όλους! Απλά τα πράγματα…

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Στον εισαγγελέα ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του μαθητή – Ένορκη διοικητική εξέταση, στάση αναμονής και…”στόματα ερμητικά κλειστά”

Διαστάσεις "χιονοστιβάδας" έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας στην οποία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 18/2/2020 ο...

Η Στέλλα Φουρναράκη νέα καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια της παιδικής θεατρικής σκηνής Δήμου Θάσου

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ) ανακοινώνει την συνεργασία με την κα. Στέλλα Φουρναράκη, η οποία αναλαμβάνει ως καλλιτεχνική συνεργάτης και...

Ο..τηλεβόας: Όταν χρειαζόμαστε “Συμπαραστάτη του Δημότη” έχουν αποτύχει οι δήμοι…

Το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος "Συμπαραστάτης του Δημότη" Καβάλας (και τέως πρόεδρος...

Απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Καπνεργάτη: Ο κόσμος γύρισε για μια ακόμα φορά την πλάτη (βίντεο)

Για μια ακόμα φορά ο απλός κόσμος και η εργατική κοινότητα της Καβάλας "γύρισε την πλάτη" στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα...

Νοσοκομείο Καβάλας: Ευτυχώς ήταν γρίπη, και όχι κορονοϊός

Σε συναγερμό τέθηκε, το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εξαιτίας ενός περιστατικού που θεωρήθηκε αρχικά ύποπτο για...
- Advertisement -

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -