11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Ο…τηλεβόας: Οι Κρηνίδες, ένα ATM, 2 βουλευτές και πολλά “γέλια”…

Must Read

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19...

Να μας συγχωρέσουν οι 2 βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης (αλλά και οι υποστηρικτές τους), αλλά αυτό που βλέπουμε από χτες με την επικείμενη λειτουργία υποκαταστήματος της Eurobank στις Κρηνίδες μόνο θυμηδία μπορεί να μας προκαλέσει.

Τώρα, αν η θυμηδία προκύπτει από σειρά αστείων καταστάσεων ή είναι “πικρή”…αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες!

Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του κ. Λαζαρίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με την οποία γνωστοποίησε πως:

“το επόμενο διάστημα οι Κρηνίδες θα αποκτήσουν shop in shop της Eurobank στο γραφείο των ΕΛΤΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυο φορές την εβδομάδα υπάλληλος της Eurobank θα βρίσκεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Κρηνίδες για τις τραπεζικές συναλλαγές, όπως γίνεται και στην Ελευθερούπολη. Έτσι λύνεται μερικώς το πρόβλημα που προέκυψε στην ευρύτερη περιοχή από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το σχετικό αίτημα του κ. Λαζαρίδη, όπως τον ενημέρωσαν σήμερα οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ και της Eurobank, έγινε αποδεκτό και θα υλοποιηθεί  το επόμενο διάστημα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.”

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, υπήρξαν ουκ ολίγοι συμπολίτες που ανέφεραν ότι πριν από 3 μήνες (στις 13 Νοεμβρίου 2019) ο κ. Πασχαλίδης είχε δημοσιοποιήσει ένα άλλο δελτίο τύπου, το οποίο ανέφερε τα εξής:

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, μετά από συντονισμένες ενέργειές του, επέτυχε να φέρει σε επαφή την Τράπεζα EUROBANK Α.Ε και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., με αποτέλεσμα τη λειτουργία υποκαταστήματος της Tράπεζας EUROBANK  στο Shop in Shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Κρηνίδων το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της περιοχής, όσον αφορά στην πραγματοποίηση των τραπεζικών τους συναλλαγών, λόγω της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Δεν θα σταθούμε στα σχόλια των εν λόγω συμπολιτών (τα περισσότερα με απαξιωτικό ύφος σε βάρος του κ. Λαζαρίδη και με “πανηγυρικούς” χαρακτηρισμούς για τον κ. Πασχαλίδη), αλλά διαβάζοντας “πίσω από τις λέξεις” (μιας και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητείται “πίσω από τις κλειστές πόρτες”) παρατηρούμε πως:

ο κ. Πασχαλίδης μιλάει για επαφή της Eurobank με τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα τη λειτουργία υποκαταστήματος” (δηλαδή, με βάση πάντα αυτά που διαβάζουμε, ο κ. Πασχαλίδης απλά έφερε σε επαφή τις 2 επιχειρήσεις)

ενώ ο κ. Λαζαρίδης μιλάει για “αίτημα του ιδίου που έγινε αποδεκτό, όπως τον ενημέρωσαν σήμερα” (δηλ. χτες).

Με απλά λόγια, και οι 2 τους έκαναν δουλειά, και οι 2 τους πέτυχαν τον σκοπό τους: να λειτουργήσει ένα υποκατάστημα τράπεζας στην πρωτεύουσα του πρώην δήμου Φιλίππων και να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Κρηνίδων και των όμορων οικισμών. Το ποιος ήταν ο “πρώτος” και ποιος ο “τελευταίος” ελάχιστη σημασία έχει για εμάς.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε, πάντα, για συνεργασία 2 επιχειρήσεων (της Eurobank και των ΕΛΤΑ) -και εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αν σε κάποια από αυτές τις 2 επιχειρήσεις δεν συνέφερε η συνεργασία, απλά δεν θα είχαμε συνεργασία (ότι και αν έλεγαν οι βουλευτές). Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό ισχύει.

Από εκεί και πέρα, ας μας συγχωρέσουν οι 2 βουλευτές αλλά και οι υποστηρικτές τους (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές, όχι μόνο για τους κ. Πασχαλίδη και Λαζαρίδη), όμως το μόνο που καταφέρνουν με τις ανακοινώσεις “κατόπιν ενεργειών” και τα σχόλια του τύπου “Μπράβο Γιάννη” και “Μπράβο Μακάριε”

είναι να απαξιώνουν (στα μάτια των απλών συμπολιτών) ακόμα περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου, να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το αξίωμα του βουλευτή,

και, στο τέλος, να απαξιώνουν και την ίδια τη “Νέα Δημοκρατία” στα μάτια των συμπολιτών (αλλά και των ίδιων των υποστηρικτών της).

Τόσο απλά, τόσο καλά, τόσο ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ανάλυση!

Τώρα, αν τους αρέσει αυτό, αν τους αρέσει να σχολιάζουν πολλοί συμπολίτες ότι “εδώ στην Καβάλα λειτουργούν 2 Νέες Δημοκρατίες -ίσως και περισσότερες”, πάμε πάσο.

Και η ευθύνη ανήκει σε όλους! Απλά τα πράγματα…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από και προς τα νησιά, την...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19 δεν θα προσφέρει φέτος στους...

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Χρυσούπολη, Άγιο Ανδρέα και Φωλιά! (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 να ήταν ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Καβάλας, ωστόσο οι μεσημεριανές και οι...

Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΟ Καβάλα: Συντήρηση βοηθητικού γηπέδου (φωτογραφίες)

Ως γνωστόν η Ακαδημία μας - εναρμονισμένη πλήρως στις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων - είναι κλειστή από την Τρίτη 10 Μαρτίου. Παρακολουθεί...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -