Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Ο εχθρός των επιδομάτων δίνει επιδόματα (το παράδειγμα του Κ. Μητσοτάκη και της ΔΕΗ)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2019, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φιλοξενηθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 προκειμένου να μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή “The Tonight Show” με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Λίγο πριν τη συνέντευξη αυτή, θυμόμαστε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε παρευρεθεί στο πάνελ του ένθετου σατιρικού show “Μύγες”.

Θα μας πείτε τώρα “Μα τι σας ήρθε να θυμηθείτε τώρα περσινά ξινά σταφύλια;” Μισό λεπτό και θα καταλάβετε…

Θυμόμαστε πως στη συνέντευξη αυτή ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει υπαινιγμούς εναντίον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επιδοματική του πολιτική, κάνοντας μια παράφραση του γνωστού τραγουδιού του Κωνσταντίνου Αργυρού “Ξημερώματα δίνεις δικαιώματα” και λέγοντας:

“Αν έπρεπε να το τραγουδήσει ο κ. Τσίπρας θα έλεγε ‘Ξημερώματα δίνεις επιδόματα’

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα στο 3:23

Άραγε τι να σκέφτεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης, μετά και από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση των πολιτών από τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης;

Διότι διαβάζοντας τα όσα ανέφερε την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 (στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, βλέπουμε πως:

1) Οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο ενισχύονται σημαντικά και διευρύνονται γενναία. Αυξάνονται οι επιδοτήσεις των υφιστάμενων κατηγοριών καταναλώσεων και επιδοτούνται για για πρώτη φορά και οι καταναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες της κύριας κατοικίας καθώς και οι καταναλώσεων των υπολοίπων ιδιοκτησιών των νοικοκυριών.

2) Τον Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι καταναλωτές και έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο 2022 Αφορά οικιακούς καταναλωτές για χρεώσεις της κύριας κατοικίας τους οι οποίοι δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν εκδοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η επιδότηση θα χορηγηθεί στους λογαριασμούς IBAN.

3) Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίζει να επιδοτείται στην πηγή η τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή να συνεχίσει να διαμορφώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο, όπως έγινε και τον προηγούμενο μήνα. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 45 εκατ. ευρώ.

4) Από τον Ιούλιο του 2022 και με χρονικό ορίζοντα έως και ένας έτος ενισχύεται οριζόντια ο μηχανισμός εκπτώσεων στα τιμολόγια ρεύματος ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή λιανικής. Εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων των παραγωγών στη χονδρική αγορά.

Το ποσοστό της επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Καλύπτεται δηλαδή το 95% των νοικοκυριών. Η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή.

Επειδή τα ελληνικά μας είναι λίγο “φτωχά”, εξηγήστε μας λίγο κάτι, παρακαλώ πολύ:

Οι λέξεις “επιδοτείται”, “επιδοτούνται” και “επιδότηση” προέρχονται από τη λέξη “επίδομα” και έχουν την ίδια σημασία με αυτήν; Ναι ή όχι;

Για να ξέρουμε και τι λέμε…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ: Επιτακτική η ανάγκη για ΜΕΘ παίδων στην Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία μίας ΜΕΘ Παίδων...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!