Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Μια Νυμφαία, ένας χρόνος “φαγούρας” και οι “κατόπιν εορτής (και ενεργειών μου)” μνηστήρες

Must Read

Ο “υπαρκτός σουρεαλισμός” που ευαγγελιζόταν ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο πεδίο εφαρμογής από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας και τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες.

Μπορεί από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 να άνοιξε η Ελλάδα τις πύλες της για τους αλλοδαπούς τουρίστες, ωστόσο η περιφέρεια ΑΜΘ παραμένει κλειστή για τους Βαλκάνιους λόγω μιας κυβερνητικής απόφασης που, όσο περνάει η ώρα, μόνο ως ξαφνική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Από το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021, λοιπόν, ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραμένει κλειστός για το επιβατικό κοινό (εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών). Και όλοι οι “κατόπιν εορτής” πολιτικοί (βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, τοπάρχες) προσπαθούν τώρα να το παίξουν “κατόπιν ενεργειών μου” για να λύσουν ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί από πέρσι!

Διότι μη μου πει κανείς πως πέρσι λειτούργησαν όλα “ρολόι” στη Νυμφαία!

Μη μου πει κανείς πως υπήρχαν και πέρσι στη Νυμφαία οι εγκαταστάσεις που όλοι τώρα τρέχουν “σαν τους τρελούς” για να κατασκευάσουν (και να φωτογραφηθούνακόμα και μεταμεσονύχτια, λες και βγαίνουν από νυχτερινό μαγαζί)!

Μη μου πει κανείς πως όλες αυτές οι εγκαταστάσεις υπήρχαν στη Νυμφαία και κατά το πιλοτικό της άνοιγμα στα μέσα Απριλίου!

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πώς λειτούργησε πειραματικά στο άνοιγμα του ο ΜΣ Νυμφαίας μέχρι σήμερα;

Διότι η κυβερνητική απόφαση είναι απόλυτα ξεκάθαρη: η είσοδος των τουριστών-επισκεπτών επιτρέπεται «υπό την προϋπόθεση αρνητικής διάγνωσης των εισερχομένων προσώπων σε εργαστηριακό έλεγχο για κοροναϊό COVID-19 εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, προσκόμισης της σχετικής βεβαίωσης, καθώς και αρνητικής ανίχνευσής τους μετά από την υποβολή τους σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού COVID-19 (rapid test), που θα διενεργούνται στα σύνορα . Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αυστηρού ελέγχου όσων εισέρχονται στη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και επιπλέον να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς πού πραγματικά είναι το πρόβλημα.

Αφού λοιπόν τώρα πάει ο στρατός (το Μηχανικό της 21ης Ταξιαρχίας) να τα φτιάξει όλα αυτά στη Νυμφαία, πώς λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα η Νυμφαία;

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο οι εγκαταστάσεις – είναι και το προσωπικό που απαιτείται να προσληφθεί για να λειτουργήσουν. Το οποίο και…θα προσληφθεί…τώρα! Τώρα που έχει ήδη γίνει το κακό…

Μη μου πείτε, λοιπόν, πως όλοι αυτοί οι πολιτικοί “μνηστήρες” (Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Πασχαλίδης, ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος) που τώρα, εντελώς όψιμα, εμφανίζονται με δελτία τύπου (η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των οποίων δεν αξίζει ούτε καν για να χαλάσουμε έστω και μια ικμάδα φαιάς ουσίας), επισκέψεις, ανακοινώσεις και αναρτήσεις “κατόπιν ενεργειών μου” δεν τα ήξεραν όλα αυτά.

Τόσες και τόσες προειδοποιήσεις υπήρχαν (από επαγγελματίες -που αν δεν ήταν οι επαγγελματίες της Καβάλας ίσως και να μην είχε γίνει τίποτα στη Νυμφαία-, από την αντιπολίτευση της περιφέρειας ΑΜΘ κλπ.), δεν γίνεται να μην τις ήξεραν, να μην τις είχαν ακούσει! Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε στο “νυν και αεί”;

Όλα τα ήξεραν. Αλλά αδιαφόρησαν επιδεικτικά. Και αδιαφόρησαν διότι άφησαν τον πραγματικά αρμόδιο (την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) να κάνει ό,τι θέλει -ή, για να είμαστε ακριβείς, να μην κάνει απολύτως τίποτα! Μια περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που, ακόμα και τώρα, παραμένει άφαντη (Τι; Θέλετε να μας πείτε πως έβγαλε ανακοινώσεις; Ε, ωραία, έβγαλε. Και;)

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό: είναι πως, ακόμα και τώρα, εξακολουθούν να “γελάνε στα μούτρα μας”, να δηλώνουν με περίσσιο στόμφο πως “Η Νυμφαία θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών!” και να μάχονται για το ποιος έκανε τις περισσότερες “ενέργειες”! Δηλαδή μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία!

Αυτά προς το παρόν…

Υ.Γ. 1: Η πλάκα είναι πως η εικόνα που εμφανίζει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας δεν είναι καινούρια. Ίσα ίσα, εδώ και χρόνια ο “Κάθετος Άξονας” λειτουργεί με αρκετά σοβαρά προβλήματα -τα οποία όχι μόνο έχουν επισημανθεί κατά καιρούς αλλά ήταν γνωστά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2015 (όταν και είχε επισκεφτεί τη Ροδόπη). Αλλά…

Υ.Γ. 2: Αλήθεια, πώς θα διεξαχθούν (από τούδε και στο εξής) οι απαραίτητοι έλεγχοι στη Νυμφαία; Σε παραπήγματα εκστρατείας και σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασίων και στις υπάρχουσες χωροταξικές καταστάσεις; Δηλαδή αν αυτές οι συνθήκες δεν συνιστούν “βαρέα και ανθυγιεινά”, τότε τι είναι;

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!