11.8 C
Kavala
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Ο δήμος Καβάλας διαφημίζει το “Μένουμε Σπίτι” σε όλα τα ΜΜΕ – Ο δήμος Παγγαίου…μόνο στην τηλεόραση!

Must Read

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να...

Την περασμένη Τετάρτη 28 Απριλίου 2020 ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης υπέγραψε (έστω και με καθυστέρηση) μια απόφαση με την οποία εγκρίθηκε μια σειρά διαφημίσεων προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την παραγωγή και προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των δαπανών του δήμου Καβάλας για τα διαφημιστικά μηνύματα ανέρχεται στο ποσό των 5.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Με βάση την απόφαση του κ. Μουριάδη, το ποσό αυτό κατανέμεται σε 24 διαφορετικά ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενημερωτικά sites – προ ημερών είχε υπάρξει ξεχωριστή απόφαση για τους 2 τηλεοπτικούς σταθμούς του νομού), με τα ποσά να είναι τα ίδια για όλες τις εφημερίδες, τα ίδια για όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα ίδια για όλα τα sites.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ορθά πράττει η δημοτική αρχή Καβάλας. Τονίζουμε, όμως, το παράδειγμα του δήμου Καβάλας για να δώσουμε βάση στο τι αποφάσισε να πράξει, ακριβώς για το ίδιο πράγμα, η δημοτική αρχή Παγγαίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Παγγαίου ενέκρινε ένα κονδύλι της τάξης των 3.000 € για την προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων για τον κορωνοϊό. Μόνο που, με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου (στην τελευταία συνεδρίασή της, η οποία διεξήχθη με περιφορά -και όχι με τηλεδιάσκεψη- χωρίς την παρουσία και κατάθεση απόψεων από μέλη της αντιπολίτευσης), το κονδύλι αυτό κατανέμεται ισόποσα…μόνο στους 2 τηλεοπτικούς σταθμούς του νομού! (οι οποίοι και θα λάβουν 1500 € έκαστος).

Το θέμα μας δεν είναι οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί (στο κάτω κάτω της γραφής, επιχειρήσεις είναι και αυτές, οι οποίες έχουν πληγεί από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων) -αν και στο παρελθόν συνάδελφοι από τους τηλεοπτικούς αλλά το ότι στον δήμο Παγγαίου θεωρούν -λογικά- πως μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί (και όχι και τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ) έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για τον κορωνοϊό και να ενημερώνουν τους πολίτες. Δεν είναι καινούριο αυτό το φαινόμενο. Αντίθετα, το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν -και όχι μόνο από τον δήμο Παγγαίου αλλά και από τους υπόλοιπους δήμους του νομού μας.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, μια...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα...

Οι 300 Θεατές της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Κ.Θ.Β.Ε πρότεινε στον Θοδωρή Γκόνη να σκηνοθετήσει μια παράσταση στο πλαίσιο του  θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα...

Τρελή πορεία αγροτικού αυτοκινήτου…στον πεζόδρομο της Καβάλας!

screenshot από βίντεο του Μάκη Καρολίδη Λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα σήμερα το πρωί, στον κεντρικό πεζόδρομο...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -