Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Νυμφαία και τουριστικό ρεύμα: Ολοταχώς για λουκέτα αν δεν ανοίξει ο σταθμός…

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαΐου 2021, μέσα από τον “Τηλεβόα”, ασχοληθήκαμε εκτενώς με τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας, την ανικανότητα των πολιτικών μας να αντιληφθούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο τα προφανή, την σπουδή τους να τελειώσουν άρον-άρον τις εργασίες στη Νυμφαία και την “υπερπροσπάθειά” τους για προσωπική προβολή.

Ωστόσο υπάρχει και μα άλλη παράμετρος που σχετίζεται άμεσα με το ξαφνικό, μεν, αλλά απολύτως αναμενόμενο “λουκέτο” στον ΜΣ Νυμφαίας: ο τουρισμός και οι παραθεριστές που αναμένονταν αυτές τις μέρες στην περιοχή μας.

Ο τουρισμός είναι η “Παγκόσμια Βιομηχανία” του καιρού μας,  και παρέχει  τις πιο ισχυρές ευκαιρίες και δυνατότητες προβολής πολλών υψηλών στόχων των περιοχών υποδοχής Τουριστικού ρεύματος. 

Δεν είναι προνόμιο συγκεκριμένων περιοχών, αλλά χρέος ζωής και δικαίωμα όλων των Περιοχών

Ο τουρισμός εκδηλώνεται με τη μετακίνηση πολλών ανθρώπων – κυρίως Βαλκάνιων αλλά και Γερμανών –  σε τόπους φημισμένους όπως: η Θάσος, η Καβάλα, η Κεραμωτή και άλλες περιοχές του Νομού, αλλά και όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Επομένως, οι περιοχές μας στέκονται και ως ακένωτες πηγές πνευματικών κατακτήσεων, συντάσσονται απόλυτα με τα «Δελτία  Τύπου» των πολιτικών, αφού στον Τουρισμό με βάση την περιήγηση, ο Τουρίστας δεν  μένει σε έναν κατευθυνόμενο τόπο, αλλά κινείται, ταξιδεύει και γνωρίζει την τοπική ζωή, όπως στη Θάσο, στην Καβάλα, στην Κεραμωτή!! Εκεί που ό ίδιος ο Επισκέπτης θεωρεί ότι  η περιοχή που προτιμάει, τού ανήκει και πρέπει να την κατακτήσει. Διαφορετικά θα φτάσουμε να πιστεύουμε ότι: 

Ο «κατευθυνόμενος τουρισμός» μπορεί να καταστρέψει τον τουρισμό μας…

**Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους, κρούουν για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και τον έντονο προβληματισμό τους, για το κλείσιμo πολλών επιχειρήσεων, στους χώρους της Εστίασης, της Φιλοξενίας, ακόμη και μέρος των εμπορικών καταστημάτων, εάν δεν επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της διέλευσης των Επισκεπτών και από το Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας!!

**Πόσος χρόνος χρειάζεται επιτέλους για την προετοιμασία των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων [;;;] Ακούμε συνεχώς πως “τις επόμενες ώρες και μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη Νυμφαία”. Όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει!

Διότι, εκτός των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις (κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου) από το Υπουργείο Τουρισμού, τα σημεία υγειονομικών ελέγχων στις εισόδους της χώρας είναι (υποτίθεται) έτοιμα να υποδεχθούν τους Τουρίστες Επισκέπτες και όχι να τους ταλαιπωρούν!!! Αν είναι οι παραθεριστές που επιλέγουν τη Νυμφαία να ταλαιπωρούνται (διότι είναι βέβαιο πως θα ταλαιπωρηθούν), θα επιλέξουν άλλους δρόμους και προορισμούς!

Και τότε θα θέλαμε πολύ να δούμε τι θα πουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί άνδρες στους επιχειρηματίες που περιμένουν τους τουρίστες για να βάλουν έστω και λίγα λεφτά στα ταμεία τους. Θα μπορέσουν να τους κοιτάξουν στα μάτια και να παραδεχτούν πως “ναι, φταίμε” ή, ως συνήθως, θα “κρυφτούν” πίσω από πανηγυρικά δελτία τύπου;

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!