11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

“Μαγικός Αύγουστος”,οικολογική έκθεση ζωγραφικής στο Καλογερικό

Must Read

Νηπιαγωγός πέθανε στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου Καβάλας

Μια 53χρονη νηπιαγωγός, η οποία εργαζόταν σε σχολική μονάδα της Καβάλας, απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 25...

Σταθεροποιείται η κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας – Rapid tests, την Πέμπτη, από τον ΕΟΔΥ

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την...

Η φωτογραφία της ημέρας: “Χρόνια πολλά”

Έστω και αν η φετινή χρονιά αποτελεί για πολλούς από εμάς (όχι άδικα) τον ορισμό της "δίσεκτης"...

Η οικολογική έκθεση ζωγραφικής  του Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη  με τίτλο “Μαγικός Αύγουστος” και  θέματα  της από την Ελληνική φύση φιλοξενείται και συνεχίζεται έως τις 29 Αυγούστου στο “Καλογερικό” Θάσου, στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ Τεχνών της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Ειδικά  τα έργα σε γυαλί, είναι οι γνωστές μπλε και κόκκινες τριλογίες του καλλιτέχνη. Μοναδική τεχνική ζωγραφικής σε γυαλί σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.  

Αγιογράφηση εικόνων πάνω σε ακανόνιστα ξύλα και κλασσική ζωγραφική σε καμβά.  Μεγάλο μέρος των υλικών είναι από ανακυκλώσιμα είδη που συλλέγονται με προσοχή και μεράκι.

Επίσης, εκτίθενται μικροαντικείμενα «βιτρό» από κομμάτια οπαλίνας. Στην έκθεση  υπάρχει και το πρώτο βιβλίο της “Αλφαβήτας Ζωγραφικής”  που μαθαίνει τα παιδιά να σχεδιάζουν εύκολα με μια πρωτοποριακή μέθοδο, χρησιμοποιώντας τα ελληνικά γράμματα. Το βιβλίο αυτό επειδή δεν χρειάζεται μετάφραση, μέσω των καλοκαιρινών εκθέσεων κυκλοφορεί ήδη σε περισσότερες από 30 χώρες διαφημίζοντας την Ελληνική γλώσσα.

Ανοιχτά κάθε βράδυ από τις 19.00εως τις 12.00.

Ο Γιάννης Κοτζαπαναγιώτης κατάγεται από την Ποταμιά Θάσου. Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατοικεί στην Ζαρκαδιά Νέστου. Ασχολείται με την τέχνη από μικρό παιδί. Τα τελευταία 20 χρόνια με την Αγιογραφία – Ζωγραφική – Βιτρό.  

Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα ιδιωτικής σχολής σχεδίου και ζωγραφικής  ABC DE PARIS. Σεμινάρια και επισκέψεις σε εργαστήρια καλλιτεχνών και  πολλές επισκέψεις στο Άγιον Όρος.

 Έλαβε μέρος σε περισσότερες από 50 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης διοργάνωσε ή συμμετείχε σε περισσότερες από 120 εκδηλώσεις εικαστικού περιεχομένου.  Εδώ και 13 χρόνια διοργανώνει  κάθε Άνοιξη τις «Ζωγραφοδιαδρομές», όπου πολλοί μικροί και μεγάλοι φιλότεχνοι ζωγραφίζουν στην ύπαιθρο.  Κύρια ασχολία του είναι η ζωγραφική σε καμβά, ξύλο και γυαλί, το βιτρό και η αγιογράφηση εικόνων με την παραδοσιακή μέθοδο με χρώματα, σκόνες και αυγό.

Επίσης φτιάχνει αγιογραφίες σε πραγματικό ύφασμα, που κάνουν πιο τρισδιάστατες και ζωντανές τις εικόνες. Έχει διδάξει ζωγραφική, αγιογραφία και βιτρό σε διάφορα  εργαστήρια, σχολεία, ομάδες και συλλόγους.  Είναι συγγραφέας του βιβλίου  η πρώτη “Αλφαβήτα Ζωγραφικής”, όπου με μια πρωτότυπη μέθοδο μαθαίνει σχέδιο στα παιδιά , χρησιμοποιώντας τα ελληνικά γράμματα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Ν. Καβάλας “Artattack”.  Από το 2005  ομάδα έργων του συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή “ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ” του ΕΟΜΜΕΧ. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Νηπιαγωγός πέθανε στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου Καβάλας

Μια 53χρονη νηπιαγωγός, η οποία εργαζόταν σε σχολική μονάδα της Καβάλας, απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 25...

Σταθεροποιείται η κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας – Rapid tests, την Πέμπτη, από τον ΕΟΔΥ

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς από...

Η φωτογραφία της ημέρας: “Χρόνια πολλά”

Έστω και αν η φετινή χρονιά αποτελεί για πολλούς από εμάς (όχι άδικα) τον ορισμό της "δίσεκτης" (ας όψεται ο κορωνοϊός και...

Στην κλινική COVID-19 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Στην κλινική COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μεταφέρθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος εδώ και...

Επί 2 χρόνια εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες έξι (6) υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -