Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Για την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας – Κάθε σταγόνα αίματος μπορεί να κάνει την διαφορά.

Must Read

image_printΕκτύπωση


Ο ΠΟΥ έχει θέσει την Αιμοδοσία στους κύριους τομείς δράσης του, θεωρώντας την εθελοντική προσφορά αίματος τον ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλή μετάγγιση.

Η καθιέρωση αυτή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την αιμοδοσία και να τονίσει τη σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς τόσο για την ασφάλεια όσο και την επάρκεια του αίματος.


Είναι η ημέρα, που εκφράζεται η ευγνωμοσύνη της κοινωνίας προς τους Αιμοδότες. Αποτελεί επίσης την ευκαιρία υπενθύμισης προς τις Κυβερνήσεις και τις Εθνικές Υγειονομικές Αρχές κάθε χώρας ότι πρέπει να παρέχουν επαρκείς πόρους για να αυξήσουν τη συλλογή αίματος από Εθελοντές, μη αμειβόμενους Αιμοδότες και να διαχειριστούν την πρόσβαση στο αίμα και τη μετάγγιση εκείνων που το χρειάζονται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προσκαλεί τους πολίτες να γίνουν ”εθελοντές αιμοδότες’‘ με αφορμή την αυριανή ημέρα 14 Ιουνίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Π.Ο.Υ ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, και να τονιστεί η συνεχής ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Ακόμη να προωθήσει μια κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και του ευρύτερου κοινού και να αυξήσει την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα της δεξαμενής αιμοδοτών»

Δελτίο τύπου

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που σώζει ζωές και ενισχύει την υγεία της κοινότητας. Ʃε μια περίοδο που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες λόγω αυξημένου τουρισμού, των τροχαίων ατυχημάτων και άλλων εκτάκτων καταστάσεων, η συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ο Ιατρικός Ʃύλλογος καλεί όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας.

Κάθε σταγόνα αίματος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει ελπίδα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Το εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας αιμοδοσίας εντός ή εκτός Νοσοκομείου λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε η διαδικασία της αιμοληψίας να είναι ακριβής, απλή και ασφαλής για τον αιμοδότη

Ας γίνουμε όλοι μέρος αυτής της προσπάθειας και ας ενισχύσουμε το δίκτυο των εθελοντών αιμοδοτών. Με την προσφορά μας, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να ενδυναμώσουμε την κοινότητά μας.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!