Το Παλιό Υδραγωγείο αποτελεί ένα συγκρότημα κτιρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη έκταση ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΚ. Υπάρχουν Καβαλιώτες που ίσως αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του, ωστόσο οι πιο παρατηρητικοί, οδηγώντας προς ή από την Ελευθερούπολη, βλέπουν το κυρίως κτίριο να ρημάζει και να καταρρέει, ξεχασμένο από όλες τις Διοικήσεις του Δήμου Καβάλας, περιμένοντας μάταια το «θαύμα» της αξιοποίησής του. Σε οποιαδήποτε μεγάλη ή μικρή πόλη της Ευρώπης το Παλιό Υδραγωγείο θα είχε προ πολλού ανακαινισθεί και θα είχε γίνει πόλος έλξης φιλότεχνων και τουριστών, ωστόσο ο Δήμος Καβάλας επιδεικτικά αδιαφορεί για τη διάσωση ενός υπέροχου κτιρίου, η αξιοποίηση του οποίου θα αναβαθμίσει σημαντικά ολόκληρη τη γειτονική περιοχή.
Άμεση προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα της Διοίκησής μας αποτελεί η διάσωση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Υδραγωγείου, με σεβασμό στην ιστορία και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, τόσο του κυρίως κτιρίου όσο και των βοηθητικών κτιρίων του συγκροτήματος, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ένας υπερσύγχρονος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως φαίνεται και στη φωτορεαλιστική αποτύπωση, η ανακαίνιση του συγκροτήματος και η ανάπλαση της περιοχής, η οποία θα γίνει μέσα από διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα βέλτιστα διεθνή πρότυπα, φροντίζοντας παράλληλα για την πλήρη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και με την πρόβλεψη της λειτουργίας χώρου υγειονομικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για τον Δήμο Καβάλας. Η χρηματοδότηση του έργου θα επιτευχθεί με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία στα πρότυπα άλλων Δήμων της χώρας.
Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί ολόκληρη η έκταση γύρω από το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, με τη δημιουργία υπαίθριας σκηνής και κερκίδων, με στόχο στον χώρο αυτόν να πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο φεστιβάλ jazz μουσικής των Βαλκανίων, αλλά και άλλες εκδηλώσεις (όπως φεστιβάλ κινηματογράφου με ιδιαίτερη θεματική, καθώς και συναυλίες κλασικής μουσικής), που θα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.
Η πραγματοποίηση αυτού του έργου, παράλληλα με τη δημιουργία δικτύου σύνδεσης όλων των αξιοθέατων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων (Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Φυλακή Αποστόλου Παύλου – Βαπτιστήριο Λυδίας – Βραχογραφίες Φιλίππων – Ντικιλί Τας (Ορθόπετρα)) και την κατάρτιση μακροπρόθεσμου σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξή της, θα αλλάξει για πάντα τη φυσιογνωμία του Αμυγδαλεώνα και της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της, για όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, για όλους τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας.
Από την Καβάλα και τους Φιλίππους λείπουν τα τελευταία χρόνια το Όραμα και ο Σχεδιασμός, λείπει η πραγματική Διοίκηση, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας όσο και σε επίπεδο μεγάλων έργων. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» έχει και το Όραμα και τους Ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν. Στον αγώνα αυτόν για την υλοποίηση του Οράματός μας δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε όλους τους δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων να πιστέψουν στο νέο μοντέλο διοίκησης το οποίο προτείνουμε και να φέρουν μαζί με εμάς τη μεγάλη Αλλαγή.