Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Φοιτητικές εκλογές: 9 στους 10 απείχαν, και αυτοί μιλάνε για “μεγάλη νίκη”!

Must Read

image_printΕκτύπωση

Με αυτά και με αυτά, πρακτικά κανείς δεν πρέπει να πήρε χαμπάρι πως την περασμένη Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές!

Ακόμα και εμείς το μάθαμε… όταν άρχισαν κάποιες φοιτητικές παρατάξεις να δημοσιοποιούν αποτελέσματα!

Και λέμε “φοιτητικές παρατάξεις”, διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε πλέον εγκαταλείψει κάθε ελπίδα πως θα προκύψει έστω και μια υποψία ενιαίας και αποδεκτής από όλους αρχής η οποία θα εποπτεύσει τη διενέργεια των φοιτητικών εκλογών και θα εξάγει ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Και εδώ που τα λέμε, δεν συμφέρει και σε κανέναν να υπάρχει μια τέτοια αρχή.

Πώς αλλιώς θα μπορέσουν οι φοιτητικές παρατάξεις να παραστήσουν πως υπάρχουν; Μόνο από τους ατέρμονους καυγάδες για το “πάπλωμα” των φοιτητικών εκλογών και για τα παρτάκια με bas class αφίσες και ακόμα πιο bas class προσφερόμενα ποτά (ήμασταν και εμείς φοιτητές και τα ζήσαμε).

Α! Και σε κάποιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απλά και μόνο για να περάσουν το “μήνυμα” πως το φοιτητικό κίνημα “ζει και βασιλεύει και είναι πάντα δυνατό και ακμαίο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων”.

Τώρα, το αν το “μήνυμα” αυτό το πιστεύουν τα ίδια τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων δεν μπορούμε να το ξέρουμε…

Σε κάθε περίπτωση, μια ματιά 2-3 δευτερολέπτων ήταν αρκετή για να σταματήσουμε κάθε ενασχόληση με τις φοιτητικές εκλογές.

Και αυτό διότι, σύμφωνα και με το foititikanea.gr (δείτε εδώ), η αποχή κατάφερε να συγκεντρώσει το δυσθεώρητο 88% αφού στην κάλπη κατήλθαν να ψηφίσουν μόλις 50.000 φοιτητές από τους 460.000 περίπου ενεργούς φοιτητές!

Με απλά λόγια, 9 στους 10 φοιτητές γύρισαν την πλάτη στις φοιτητικές εκλογές και αποφάσισαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ψηφίσουν!

Μετά από αυτό, κάθε περαιτέρω κριτική περί του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών (όπως τα σχόλια της ΚΝΕ Καβάλας πως “Μέσα και απ’ τις φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που και στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και συνολικά στη ζωή των φοιτητών αφήνει το αντιλαϊκό κι αντιδραστικό της αποτύπωμα”) μάλλον είναι άνευ ουσίας…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!