Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Εξαγωγικές Επιδόσεις Επιχειρήσεων – Εργαλεία Ασφάλισης Πιστώσεων και Ιχνηλασιμότητας στην Υπηρεσία του Εξαγωγέα

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Διευθύντρια Σύνταξης Δημοσιογράφος
image_printΕκτύπωση

To Kavala portal, αναδεικνύει την πολλή σημαντική παρουσίαση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιμέρους Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και την σκιαγράφηση της εξαγωγικής δυναμικής όπως: π.χ. της Π.Ε. Αχαΐας, με τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των επιχειρήσεων, για την ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και ταυτόχρονα την ιχνηλάτηση των προϊόντων, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Σύνδεσμός Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) πραγματοποίησε το 2ο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την σκιαγράφηση της εξαγωγικής δυναμικής των Π.Ε. Ενοτήτων:

  • Μεσσηνίας,
  • Αρκαδίας
  • και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πιο συγκεκριμένα με την σκιαγράφηση της εξαγωγικής δυναμικής της Π.Ε. Αχαΐας, υπάρχουν εργαλεία στη διάθεση των επιχειρήσεων για την ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και την ιχνηλάτηση των προϊόντων, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πραγματοποιηθείσες Ημερίδες

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν σε  συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια, στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα (6.11), στην Καλαμάτα ( 7.11), στην Τρίπολη (8.11) και στην Πάτρα (8.11) με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ κ. Σ. Διαμαντίδη και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων κ.κ. Ι. Παναρίτη, Ε. Ξυγκώρο, Ι. Τρουπή και Π. Μαρλαφέκα, να χαιρετίζουν τις εκδηλώσεις.

Γνωστοποίηση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιμέρους Περιφερειακών Ενοτήτων

Την παρουσίαση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιμέρους Περιφερειακών Ενοτήτων έκανε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κος Παναγιώτης Χασάπης, ο οποίος ξεκίνησε σκιαγραφώντας τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας. Στη συνέχεια, και σύμφωνα με την αποκλειστική μελέτη του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ, για τις εξαγωγικές επιδόσεις της Ελλάδας ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα, χαρτογράφησε τη σύνθεση του εξαγωγικού μείγματος σε επίπεδο περιφέρειας και περιφερειακής ενότητας.

Δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αντιληφθούν τις υφιστάμενες συνθήκες στο εξαγωγικό εμπόριο της τοπικής οικονομίας, αναφέρθηκε εκτενώς στις ευκαιρίες που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές και τις οποίες οφείλουν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους στον ΣΕΒΕ.

Χρηστική δήλωση του Γρηγόρη Σταματόπουλου, CEO Export Credit Greece

Ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, CEO Export Credit Greece αναφερόμενος στo ρόλο της ECG και στα εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις δήλωσε:

«Είναι αναγκαίο να σταθούμε δίπλα στον Έλληνα εξαγωγέα. Ειδικά, υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες και την αβέβαιη παγκόσμια συγκυρία, η οποία προκύπτει μέσα από συνεχείς κύκλους κρίσεων, η Export Credit Greece, στέκεται αρωγός στον Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται διεθνώς. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με τον ΣΕΒΕ και τα τοπικά Επιμελητήρια στην Πελοπόννησο, αποτελούν μια ακόμα δράση μέσα από την οποία η ECG αποδεικνύει πως δεν περιμένει να τη βρει ο εξαγωγέας σε κλειστά γραφεία. Ερχόμαστε οι ίδιοι για να ενημερώσουμε για τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, ώστε να εντείνουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέσα από ασφαλείς και στέρεες μεθόδους.»

Το θέμα της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων αναπτύχθηκε από τον GS1 Association Greece και συγκεκριμένα από τον κ. Δημήτρη Χρήστου, Director Market Development & τον Δρ. Γεώργιο Σαρανταυγά, Director Standards & Solutions.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής δεδομένων HellasTrace, στο πλαίσιο της ανάγκης για ψηφιακά δεδομένα, εξυπηρετεί την ιχνηλάτηση των προϊόντων κατά τη διακίνησή τους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Στόχος της είναι η καταγραφή και κοινοποίηση σε πραγματικό χρόνο δεδομένων που απαντούν στα ερωτήματα  «Τι, Πού, Πότε και Γιατί» για συγκεκριμένα γεγονότα, εξασφαλίζοντας διαφάνεια στην ιχνηλασιμότητα προϊόντων (παραλαβή, ανάκληση, αποστολή, συσκευασία, επιστροφή, κ.ά.), αποτελεσματικότητα στην κοινοποίηση δεδομένων σχετικά με τη διακίνηση και την κατάσταση των προϊόντων (χώρα προέλευσης, επιστημονική ονομασία είδους, λίστα πιστοποιητικών, ημερομηνία έναρξης και λήξης συγκομιδής, κ.ά.) και συνεπώς αυξημένη πληροφόρηση προς τους τελικούς καταναλωτές. Στα πλεονεκτήματα από τη χρήση της περιλαμβάνονται η καταγραφή και προέλευση πρώτων υλών και προϊόντων, η ανάδειξη διαδικασιών και σταδίων κατά την διαδρομή ενός προϊόντος στην εφοδιαστική αλυσίδα, η προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση και τα brands, αλλά και η δημιουργία αξιόπιστων ηλεκτρονικών αρχείων για χρήση σε ελέγχους ποιότητας τροφίμων. Και όλα αυτά συμβάλλουν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κάθε διαδικασία εξαγωγής.

Στη συνέχεια της προσπάθειας αυτής συμπεριλαμβάνεται και η Καβάλα…

Τέλος η προσπάθεια αυτή του ΣΕΒΕ συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Έδεσσα στις 22.11, στην Καβάλα στις 6.12 και στις 7.12 στην Αλεξανδρούπολη.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!