11.8 C
Kavala
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Επιστολή δημάρχου Καβάλας: “Κλείστε τα σχολεία” – Rapid tests στο ΦΛΩΡΕΞ, με μέτρια συμμετοχή – Νέο κρούσμα στο 6ο Γυμνάσιο

Must Read

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά.

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από...

Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021, δεν μπόρεσε να κρύψει την δυσαρέσκειά του για τη σχετικά χαμηλή προσέλευση στα προγραμματισμένα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) που έλαβαν χώρα σήμερα στο 2ο Λύκειο και στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας (στα οποία έχουν εντοπιστεί, τις τελευταίες ημέρες, κρούσματα κορωνοϊού).

Αν και αρκετοί από αυτούς που απουσίασαν είχαν ήδη εξεταστεί προ ημερών σε ιδιωτικά εργαστήρια, το γεγονός πως έγιναν 107 έλεγχοι στο 2ο ΓΕΛ (με 1 θετικό δείγμα να εντοπίζεται) και 127 στο 7ο Γυμνάσιο (με δυο νέα θετικά δείγματα να εντοπίζονται)δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, εντοπίστηκε ένας ακόμα μαθητής Γυμνασίου (αυτή τη φορά στην Α’ τάξη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας) με κορωνοϊό. Ο εν λόγω μαθητής είχε ήδη τεθεί σε καραντίνα εδώ και λίγες ημέρες, καθώς ο αδελφός του (μαθητής του 5ου ΓΕΛ) είχε ήδη εντοπιστεί με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα κανένα τμήμα στο 6ο Γυμνάσιο να μην αναστείλει τη για ζώσης λειτουργία του.

Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων, ο κ. Μουριάδης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας:

“Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Ο Δήμος Καβάλας, ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Καβάλας, να αντιμετωπίσει κατά τρόπο αποτελεσματικό το ενδεχόμενο εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κανονική ροή των μαθημάτων και να εισέρχονται σε καθεστώς καραντίνας τόσο οι μαθητές, όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για να αποφύγουμε το φαινόμενο της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, όχι μόνο στο μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, κρίνεται σκόπιμη η λήψη ακόμη πιο δραστικών μέτρων σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

κ.κ. Υπουργοί,

Οι τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, καθώς και η σταθερή επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας, καθιστούν επικίνδυνη την πιθανή καθυστέρηση στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά σας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλώ να εξετάσετε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και περιοριστούν οι πιθανότητες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού”.

Σχόλιο γράφοντος: Προς όλους όσους αναρωτιούνται γιατί ο κ. Μουριάδης ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων με “αυτά τα τόσο λίγα κρούσματα που βρέθηκαν”, δεν έχουμε παρά να τους πούμε να πούμε το εξής:

Αν θέλετε να περιμένετε μέχρις ότου φτάσουν τα κρούσματα σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα, ελεύθερα. Αλλά όταν φτάσουν διότι θα φτάσουν) καλό θα ήταν να μην βγουν να πουν “Γιατί δεν κλείνατε τα σχολεία νωρίτερα;”

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά. Μέρες τώρα στα ερτζιανά...

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από γονείς που ενημερώθηκαν από τη...

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους (είτε ανοιχτούς είτε κλειστούς) απινιδωτές...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -