11.8 C
Kavala
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Α2 μπάσκετ: Ξεκινάνε προπονήσεις, αλλά ζητάνε εγγυήσεις

Must Read

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά.

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από...

Επιστροφή στα παρκέ, μετά από αρκετούς μήνες, για τις ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών (μεταξύ αυτών τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας), καθώς η μεν ΕΟΚ τις ενημέρωσε γραπτώς για την επανέναρξη των προπονήσεων και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, ο δε ΠΣΑΚ δεσμεύτηκε ξανά μέσω επιστολής που έστειλε σε συλλόγους και Ομοσπονδία ότι θα καλύψει το κόστος των τεστ Covid-19.

Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι αγώνες δεν έχει γίνει γνωστό (και θα εξαρτηθεί από το διάστημα που θα χρειαστεί να κάνουν προετοιμασία οι παίκτες για να παίξουν ξανά. Αυτό, όμως, φαίνεται πως προβληματίζει έντονα τις ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με ορισμένες εξ αυτών να ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή στην ΕΟΚ, μέσω της οποίας θα ζητούν από την Ομοσπονδία:

α) να εγγυηθεί ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα (δεν θα μείνουν δηλαδή μόνο στις προπονήσεις),

β) να εγγυηθεί πως όλες οι ομάδες θα έχουν την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των μετακινήσεων, των διαιτητών και της γραμματείας, καθώς και των rapid tests, πέραν των πρώτων δύο μηνών, που έχει δεσμευτεί να καλύψει ο ΠΣΑΚ.

Το ζήτημα του κόστος των rapid tests παραμένει “αγκάθι”, καθώς τα χρήματα που αναμένεται να διαθέσει ο ΠΣΑΚ ανέρχονται σε περίπου 20.000 € (ένα ποσό που θα διαθέσει από το ταμείο αλληλοβοηθείας του Συνδέσμου) – και κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι όταν εξαντληθούν αυτά τα χρήματα.

Κάποιες ομάδες βέβαια, όπως ο Ολυμπιακός, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καλύψουν μόνες τους τα τεστ, όμως αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλα τα σωματεία. Έτσι αν η Πολιτεία δεν δώσει οικονομική ενίσχυση θα υπάρξουν τρομερές αναταράξεις και όλα θα είναι πιθανά. Ακόμα και η επανέναρξη με πολλές ομάδες να δηλώνουν «αδυναμία», άρα να απειλούνται με υποβιβασμό.

Εν αναμονή…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά. Μέρες τώρα στα ερτζιανά...

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από γονείς που ενημερώθηκαν από τη...

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους (είτε ανοιχτούς είτε κλειστούς) απινιδωτές...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -