Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Έκθεση φωτογραφίας Αντώνη Πασβάντη και νέων εικαστικών στο Καλογερικό Θάσου

Must Read

Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020» ξεκίνησε -μεταξύ άλλων δράσεων- μιασυστηματική προσπάθεια ανάδειξης καλλιτεχνών του νησιού αλλά και νέων δημιουργών από όλη την χώρα, με στόχο  το νησί της  Θάσου, να καταστεί ένα  σύγχρονο βήμα πολιτιστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικού διαλόγου. Όσον αφορά τους νέους δημιουργούς στο πλαίσιο  του προγράμματος  του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου – Καλοκαίρι 2020» περιλαμβάνονται οι εκθέσεις του  Φωτογράφου Αντώνη Πασβάντη  και των Εικαστικών Μητσιλέγκα Ειρήνης και Λευτέρη Φασουλά στο Καλογερικό, Λιμένα Θάσου. Η έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Πασβάντη με τίτλο «Sombre Caste” από 24/07/2020 ως 1/08/2020 αφορά μια προσωπική ιστορία που διαπραγματεύεται τα όρια, το χώρο και τους ανθρώπους στα ακριτικά σύνορα με …ματιές που  στοχεύουν στη ψυχή του επισκέπτη κι αφήνουν μέσα τους  ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα. Φωτογραφίες του δημιουργού έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο Adelaide Photo Festival και από άλλες  δουλειές του,  στους ΝewYork Times, Die Zeit κλπ.

Η έκθεση της Μητσιλέγκα Ειρήνης,1/08/2020 ως 5/08/2020, με τίτλο «Δέκα σχόλια σε τέσσερις τοίχους» αφορά ζωγραφικούς  πίνακες  που έχουν ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: τον εγκλεισμό των ανθρώπων στον καιρό της σύγχρονης πανδημίας. Μια  ενδιαφέρουσα έκθεση που αγγίζει τον καθένα μας κι αποτυπώνει συναισθήματα, ενδόμυχες σκέψεις, κάποιες τολμηρές και  φευγαλέες και σίγουρα πολλές κοινές σε όλους μας  και τώρα θα τις δούμε να  εκτίθενται…σε τέσσερις τοίχους! Η  Ειρήνη Μητσιλέγκα έχει πάρει μέρος σε συλλογικές εκθέσεις.

Η  ενδιαφέρουσα έκθεση του  Εικαστικού, Λευτέρη Φασουλά, που πραγματοποιείται, επίσης, από 1/08/2020 ως 5/08/2020 με τίτλο «Άβολος παράγοντας» αφορά εγκαταστάσεις ζωγραφικού τύπου που πραγματεύονται την αποξένωση, το ανοίκειο, το άβολο στη ζωή μας. Η προσπάθεια του αντικατοπτρίζει τη διάθεση πειραματισμού ενός νέου δημιουργού, την αναζήτηση μας ιδιαίτερης φόρμας και αποτελεί μια ξεχωριστή απόπειρα που δίνει βαρύτητα στην κίνηση και τη μορφή. Οι νέοι δημιουργοί ανοίγουν νέα πεδία συζήτησης ή εμβαθύνουν στα υπάρχοντα, ανακινούν το συναισθηματικό μας κόσμο και σας περιμένουν στον Καλογερικό, στο Λιμένα Θάσου έχοντας  συμμάχους στον αναστοχασμό σας,  την μοναδική ομορφιά του τοπίου και τον περίπατο στο γραφικό λιμανάκι.

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Α΄ και Β΄  ΕΠΣ Καβάλας, 18-19/03/2023: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (20η αγωνιστική) Αετός Οφρυνίου – ΑΕΚ Καβάλας 2-0

Βύρωνας Καβάλας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0: Ο Απόλλωνας την «φλυαρία», ο Βύρωνας την ουσία

Την νίκη με 2-0 στο Βερούλειο πήρε ο Βύρωνας Καβάλας απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία