Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Θέμης Καλπακίδης: “Η υποβάθμιση του πρώην δήμου Φιλίππων συνεχίζεται και εντείνεται!”

Must Read

Με μια ανακοίνωση που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, ο (προερχόμενος από τον πρώην δήμο Φιλίππων) δημοτικός σύμβουλος Καβάλας (με την παράταξη “Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση”) Θέμης Καλπακίδης κατηγορεί την δημοτική αρχή και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για υποβάθμιση του φεστιβάλ Φιλίππων και του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

Αφορμή για τις κατηγορίες αυτές αποτέλεσε η δράση του υπουργείου Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” – που ξεκίνησε φέτος σε μια προσπάθεια να προβληθούν (σύμφωνα με το ΥΠΠΟ) “εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια”.

Ο χώρος που προτιμήθηκε από τον δήμο Καβάλας (όπως έγινε γνωστό και στην παρουσίαση του προγράμματος του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων) ήταν το Φρούριο της Καβάλας, και όχι ο (ενταγμένος στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO) αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θ. Καλπακίδη, μέσα από την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

Στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός ), που αφορά ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το κάστρο στην Παναγία της Καβάλας! Ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης της μοναδικότητας του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ!

Γιατί άραγε, ως πιο εμβληματικό ή μήπως πιο αρχαιολογικό; Η απαξίωση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ενταγμένου ως προστατευόμενου μνημείου στην UNESCO δεν έχει προηγούμενο. Με το πρόσχημα του ανοίγματος της πόλης της Καβάλας στο Φεστιβάλ, εδώ και χρόνια σταθερά μεταβάλλεται το ισοζύγιο. Από κυρίαρχο το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έχει μεταβληθεί σε έναν ακόμη χώρο θεαμάτων μεταξύ πολλών!

Η υποβάθμιση του πρώην δήμου Φιλίππων συνεχίζεται και εντείνεται! Πληθώρα εκδηλώσεων την ίδια μέρα, άπλωμα του Cosmopolis με διάφορα ονόματα ατελείωτους μήνες, όλα οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την αποδυνάμωση του Φεστιβάλ ΦΙΛΙΠΠΩΝ! Του κυρίαρχου πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού στην περιοχή, όχι απλά στο Δήμο.  

Επέλεξαν από τον δήμο Καβάλας να αναδείξουν την αρχιτεκτονική του κάστρου και όχι τον χώρο των Φιλίππων και το φως του πολιτισμού που εκπέμπει.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!