11.8 C
Kavala
Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021

Έκκληση εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” – Δ. Κοκοτζή: “Νοιώθουμε προδομένες από τη δημοτική αρχή Καβάλας!” (ηχητικό)

Must Read

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας,...

“Καζάνι που βράζει” αποτελούν, πλέον, οι συμβασιούχοι του νομικού προσώπου του δήμου Καβάλας “Αλληλεγγύη” που απασχολούνται στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, μετά και την απόφαση που έλαβε την περασμένη Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της “Αλληλεγγύης” να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για την άσκηση έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Πλέον η απόφαση για την άσκηση ή μη εφέσεως θα ληφθεί από τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, ενώ κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Πέμπτη – με την αντιπολίτευση να βρίσκεται “στα κάγκελα” κατά της δημοτικής αρχής.

Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” δηλώνουν, πλέον, ανοιχτά ότι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στην δημοτική αρχή, και ότι δεν κατανοούν τους λόγους για τους οποίους ο δήμος Καβάλας επιδιώκει να ασκήσει έφεση. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια της εκπροσώπου των εργαζόμενων Δέσποινας Κοκοτζή (στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal και του ParadiseGRadio “Η Επέλαση των Βαρβάρων”) ότι “νοιώθουμε προδομένες από την δημοτική αρχή Καβάλας!”

Μάλιστα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” απέστειλαν επιστολή-έκκληση προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ζητώντας την στήριξή τους ώστε να μην ασκηθεί έφεση. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 7/01/2019 14 εργαζόμενοι του ΒΣΣ του Δ. Καβάλας με προϋπηρεσία από 15 ως 18 έτη κάναμε αγωγή προς το Ν.Π.Δ.Δ. διεκδικώντας τη αναγνώριση της σχέσεως εργασίας μας ως αορίστου χρόνου. Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης μας, ζητήσαμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην προβούν σε αντιδικία. Πράγματι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 10/06/2019 το σώμα αποφάσισε ομόφωνα με την 308/2019 απόφασή του να μας στηρίξει αναγνωρίζοντας το έργο μας και τη πολυετή προσφορά μας στους δημότες του Δήμου μας. Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 24/02/2020 με αριθμό 59/2020 ήταν θετική αναγνωρίζοντας ότι συνδεόμαστε με το ΝΠΔΔ από την αρχική μας σύμβαση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης συναντηθήκαμε με τη νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία είδε θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έκβαση της υπόθεσης και αρχικά δεσμεύτηκε να μην προβεί σε έφεση αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα της υπηρεσίας μας για τους δημότες της Καβάλας. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2020 ενημερωθήκαμε για την αλλαγή στάσης της διοίκησης. Μας ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, φοβούμενη ότι δεν θα καταθέσουμε αιτήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκήρυττε τις θέσεις μας. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι με την κατάθεση των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δεν θα ασκηθεί Έφεση και για το λόγο αυτό θα εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την άσκηση της έφεσης, δηλαδή με τα τρέχοντα δεδομένα στις 8/6/2020. Για μια ακόμη φορά και ενώ η προκήρυξη εκδόθηκε στις 18/5/2020 πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του ΝΠΔΔ άλλαξε γνώμη και πήρε απόφαση στις 20/5/2020 με την 48/2020 απόφαση ΔΣ για άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας, χωρίς να περιμένει να γίνει η κατάθεση των αιτήσεων μας όπως μας είχαν υποσχεθεί. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεσμευθήκαμε απέναντι στην διοίκηση ότι θα υποβάλλουμε αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα από τη πλευρά μας αφού η προκήρυξη έχει ήδη εκδοθεί.
Καλούμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να μας στηρίξει και να τοποθετηθεί απέναντι στην απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ .
Σας καλούμε να αποτρέψετε με την απόφασή σας την κατάθεση έφεσης.
Με εκτίμηση
Οι 14 εργαζόμενες του ΒΣΣ του Δήμου Καβάλας

Για το ζήτημα αυτό ζητήθηκε (από την “Επέλαση των Βαρβάρων”) και το σχόλιο της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους δήμους Καβάλας και Θάσου – Ισχύς ως και τη Μεγάλη Δευτέρα

Εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021 η νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 24489/16-04-201 (ΦΕΚ Β΄1558/17-04-2021), με θέμα:...

Α2 μπάσκετ, 8η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Δάφνη Δαφνίου-Ψυχικό 81-86 (παράταση, κανονικός αγώνας 69-69) ΕΚ Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70 Οίακας...

Έ.Κ. Καβάλας-Φίλιππος Βέροιας 64-70: Κρατάμε την τελευταία περίοδο (βίντεο)

"0 στα 7" στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, η οποία ηττήθηκε το απόγευμα...

Οίακας Ναυπλίου-ΓΣ Ελευθερούπολης 69-79: Άνετο πέρασμα με σούπερ Δημάκο

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια ανόδου στην Basket League, σημείωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο οποίος νίκησε σήμερα το απόγευμα εκτός έδρας τον...

Ανοιχτή η λαϊκή αγορά Καβάλας, ανοιχτή και η υπόλοιπη αγορά

Μουδιασμένη βρήκε την τοπική κοινωνία της Καβάλας η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -