Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΣ Καβάλας: “Άκυρο” για την ακύρωση συναυλίας με την ορχήστρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ

Must Read

Με ένα θέμα που έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Ποτόλιας ξεκίνησε, το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2024, η 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το τρέχον έτος.

Το θέμα που έφερε προς συζήτηση ο κ. Ποτόλιας ήταν μια συναυλία που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 25 Μαρτίου από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με την ορχήστρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (και υπό την αιγίδα του δήμου Καβάλας).

Το αίτημα του κ. Ποτόλια (αλλά και των εκπροσώπων διάφορων σωματείων που έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση) ήταν η ακύρωση της συναυλίας, με τον ίδιο να τονίζει πως “η πραγματοποίησή της δίνει βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω του πολιτισμού, καθώς επίσης επιχειρείται να αναδειχτεί η δήθεν καλλιτεχνική προσφορά του για να κρυφτούν τα δεκάδες εγκλήματά του σε όλο τον κόσμο. Επιχειρείται να αναδειχτεί η δήθεν καλλιτεχνική προσφορά του για να κρυφτούν τα δεκάδες εγκλήματά του σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το “ξέπλυμα” αυτό επιχειρείται την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο τη γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα”

Απαντώντας ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης επισήμανε πως η συναυλία διοργανώνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας (με τον δήμο να στηρίζει την όλη εκδήλωση) ενώ τόνισε πως στην επανάσταση του 21 υπήρξαν και Αμερικανοί που αγωνίστηκαν ως Φιλέλληνες -συμπληρώνοντας “τιμούμε και αυτούς”. Κλείνοντας, ο κ. Μουριάδης τόνισε πως δεν θα δεχτεί να ακυρωθεί η συναυλία, σημειώνοντας (μεταξύ άλλων) πως η ακύρωση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της εικόνας της Καβάλας.

Τον λόγο έλαβαν και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι (στην πλειοψηφία τους) συνηγόρησαν με τα λεγόμενα του κ. Μουριάδη. Την πρόταση Ποτόλια ψήφισαν (εκτός του ιδίου) άλλοι 2 σύμβουλοι (ο κ. Αργυρός και ο κ. Κελαϊδάκης), με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!