Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Υπολόγισαν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα για να βάλουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη!

Must Read

image_printΕκτύπωση

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Καβάλας με τα δημοτικά τέλη, τα οποία -ως γνωστόν- είχαν αυξηθεί σημαντικά τον περασμένο Δεκέμβριο (λόγω αύξησης των εισφορών προς τη ΔΙΑΑΜΑΘ). Πέρα από τις αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και τις διαμαρτυρίες του κόσμου (καθ’όλη τη χρονιά), η “χαριστική βολή” δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν -στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής- έγινε γνωστό πως η αύξηση των δημοτικών τελών βασίστηκε σε…λάθος τετραγωνικά μέτρα!

Συγκεκριμένα, η οικονομική υπηρεσία του δήμου παραδέχτηκε πως, ενώ το συνολικό εμβαδό που καταλαμβάνουν τα ακίνητα που έχουν χτιστεί εντός του δήμου Καβάλας ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια τ.μ. (σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ), το εμβαδό που αξιοποίησε η οικονομική επιτροπή για να υπολογίσει την αύξηση των δημοτικών τελών ανήλθε σε περίπου 3,3 εκατομμύρια τ.μ.!

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως στον περσινό προϋπολογισμό υπήρχε υστέρηση εσόδων (αφού υπολογίστηκε πως ο δήμος Καβάλας θα ελάμβανε έσοδα από λιγότερα τετραγωνικά μέτρα) – με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αύξηση των δημοτικών τελών!

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2020, επρόκειτο να συζητηθεί μια νέα προσαρμογή στα δημοτικά τέλη -με μειώσεις της τάξης του 15%. Ωστόσο ο επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία για την Καβάλα” Νίκος Ξανθόπουλος κατέθεσε μια εναλλακτική πρόταση, η οποία περιελάμβανε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις -με βάση το πραγματικό συνολικό εμβαδό των ακινήτων εντός του δήμου Καβάλας! Λόγω της έλλειψης εισήγησης από την οικονομική υπηρεσία του δήμου για την πρόταση Ξανθόπουλου -κάτι που προβλέπεται από τον νόμο-, το σώμα αποφάσισε να μεταθέσει την συζήτηση για τα δημοτικά τέλη σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ Καβάλας -συνεδρίαση η οποία αναμένεται να διεξαχθεί εντός της εβδομάδας.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!