Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Δήμος Καβάλας: Δεν θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα Ημερήσιας Θερινής Απασχόλησης Παιδιών – Πολλά τα παράπονα

Must Read

image_printΕκτύπωση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας, έγινε γνωστό πως για φέτος το καλοκαίρι δεν θα λειτουργήσει το (καθιερωμένο εδώ και χρόνια) Πρόγραμμα Ημερήσιας Θερινής Απασχόλησης Παιδιών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο λόγος είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γονείς – ωστόσο τα παράπονα συμπολιτών (όπως έχουν εκφραστεί στα social media) είναι πάρα πολλά.

Συγκεκριμένα, τα παράπονα σχετίζονται όχι μόνο με τα ωράρια λειτουργίας του προγράμματος (τα οποία χαρακτηρίζονταν ως μη βολικά για τους περισσότερους εργαζόμενους) αλλά και με το ότι -σύμφωνα με τους ίδιους- δεν υπήρξε καμία πρόσκληση από τον δήμο Καβάλας για την εγγραφή γονέων και παιδιών στο πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση (στην οποία σημειώνεται και η πρόθεση της δημοτικής αρχής για λειτουργία ενός δημοτικού ΚΔΑΠ) αναφέρει τα εξής:

Το Πρόγραμμα Ημερήσιας Θερινής Απασχόλησης παιδιών, δεν θα υλοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, λόγω της περιορισμένης ανταπόκρισης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από την πλευρά των ενδιαφερομένων γονέων.

Ενδεικτικά, το 2023, για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, κατατέθηκαν 25 αιτήσεις από την πλευρά των ενδιαφερομένων, ενώ στις καθημερινές δραστηριότητες συμμετείχαν, κατά μέσο όρο, 18 παιδιά τον πρώτο μήνα και μόλις 12 συνολικά παιδιά τον δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καβάλας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία ενός νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών και των εργαζομένων γονέων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!