Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Απολογισμός 1ου έτους δημοτικής αρχής Καβάλας: “Θα κάνουμε διορθώσεις στις δεσμεύσεις μας, ας όψεται ο κορωνοϊός. Συνεχίζουμε”

Must Read

Πριν από 5 χρόνια, όταν παρακολουθούσαμε τον απολογισμό του 1ου έτους της θητείας της τότε δημοτικής αρχής Καβάλας (της Δήμητρας Τσανάκα), ακούγαμε ως δικαιολογία για οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις την επιβολή των capital controls.

Φέτος, παρακολουθώντας τον απολογισμό του 1ου έτους της θητείας της νυν δημοτικής αρχής Καβάλας (του Θεόδωρου Μουριάδη), ακούμε ως δικαιολογία τον κορωνοϊό SARS-COV-2.

Βλέπετε, όταν στις πρώτες ακόμα παραγράφους του απολογιστικού κειμένου της δημοτικής αρχής Μουριάδη διαβάζουμε τα εξής:

“Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα που ενέκρινε το 62% των Καβαλιωτών το 2019, επιδέχεται διορθωτικές κινήσεις και στοχευμένες μεταβολές, ως απόρροια των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από ις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας”

δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα σε άλλες υποθέσεις.

Σαφώς και οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε ρητά στο απολογιστικό κείμενο,

“Είναι γεγονός ότι η κανονική ροή υλοποίησης του τετραετούς σχεδιασμού μας, διακόπηκε απροσδόκητα το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των ειδικών μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού, τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής ή ακυρώθηκαν τόσο οι δράσεις που είχαμε δρομολογήσει σε διάφορους ευαίσθητους τομείς”.

Σε κάθε περίπτωση, το γενικότερο συμπέρασμα από την απολογιστική συνέντευξη τύπου ήταν πως οι βασικοί στόχοι της δημοτικής αρχής Καβάλας, δηλ.:

α) η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών,

β) η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,

γ) η κατάλληλη προετοιμασία του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών, μέσω της σύνταξης μελετών και της παρουσίασης ολοκληρωμένων φακέλων για τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων,

παραμένουν ως έχουν (είναι χαρακτηριστική η φράση “Η καθημερινότητα θα βρίσκεται στην προμετωπίδα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε και την επόμενη χρονιά”) – όπως επίσης και οι πιέσεις προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την υλοποίηση των οραμάτων όλων όσων διοίκησαν τον δήμο Καβάλας (“Θεωρούμε ότι με τη συχνή και σε κάθε περίπτωση οργανωμένη επίσκεψή μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αυξάνουμε τις πιθανότητες να υλοποιήσουμε τους στόχους που έθεσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι διοικήσεις του δήμου Καβάλας”)

Ο λεπτομερής απολογισμός της δημοτικής αρχής Καβάλας θα αναρτηθεί σε επόμενο άρθρο…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!