11.8 C
Kavala
Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Ανοιχτό Κολυμβητήριο Καβάλας: Θέλουν ξανά ανοιχτό κολυμβητήριο…σε ξένον αχυρώνα!

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Από 40 κύματα έχει περάσει το παλιό, ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας, το οποίο -ως γνωστόν- έκλεισε μόλις άνοιξε τις πύλες του το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Κατά κανόνα το παλιό ανοιχτό κολυμβητήριο είναι ένας μεγάλος σκουπιδότοπος, ενώ όταν βρέχει μετατρέπεται και σε έλος -με απλά λόγια, μια μεγάλη και άκρως αντιαισθητική εστία μολύνσεως

Όμως στο παρελθόν είχαν “πέσει στο τραπέζι” διάφορα σενάρια για την αξιοποίησή του. Σενάρια τα οποία ξεκινούσαν από το γέμισμα της πισίνας του με νερό και το άνοιγμα του κυλικείου (αν και ο μοναδικός επενδυτής που εμφανίστηκε, το 2013, τα μάζεψε και έφυγε διότι έμαθε πως…θα μπορούσε μονάχα πορτοκαλάδες να πουλάει!), συνέχιζαν μέχρι του να μετατραπεί σε…πισίνα για ξενοδοχείο, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που είχαν προτείνει την επιχωμάτωση της πισίνας και την μετατροπή του ανοιχτού κολυμβητηρίου σε χώρο για άθληση.

Η μοναδική φορά, πάντως, που χρησιμοποιήθηκε ο χώρος της πισίνας του παλιού κολυμβητηρίου ήταν τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο μιας μουσικοθεατρικής παράστασης με την επωνυμία “Construct” -με την οποία είχε κλείσει η 4η εβδομάδα αρχιτεκτονικής (υπήρξαν, βέβαια, και κάποιες εργασίες επισκευής των αποδυτηρίων στο πλαίσιο του Finn Masters που είχε διοργανώσει ο ΝΟ Καβάλας το 2015).

Από εκεί και πέρα, η προηγούμενη δημοτική αρχή Καβάλας (της κ. Δήμητρας Τσανάκα) είχε εγκρίνει το 2015 την εκπόνηση μιας σειράς Τεχνικών Μελετών για την «Ανακαίνιση – Ενεργειακή Αναβάθµιση Ανοιχτού κολυµβητηρίου Καβάλας» Μάλιστα, είχε δεσμευτεί και ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 32.506,99 € από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική απόφαση του ΔΣ Καβάλας

Τα χρόνια πέρασαν, και το 2018 διαπιστώσαμε πως οι μελέτες αυτές βρίσκονταν ακόμα στο στάδιο της εκπόνησης -όπως είχε ομολογήσει, σε συνέντευξη τύπου, η κ. Τσανάκα (αλλά και όπως μπορούμε να δούμε σε απόφαση του ΔΣ Καβάλας, τον Φεβρουάριο του 2018, για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 με ενίσχυση του κωδικού των μελετών με ένα ποσό της τάξης των 2480 €)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τις μελέτες του κολυμβητηρίου Καβάλας

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει την εκπόνηση αυτών των μελετών, όπως ομολόγησε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας 27 Απριλίου 2020.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο μιας ερώτησης που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος για τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, ο κ. Μουριάδης ανέφερε το παράδειγμα του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας, το οποίο και χαρακτήρισε ως “Μια εστία μόλυνσης, την οποία μπορεί να καθαρίσαμε πρόσφατα αλλά μετετράπη και πάλι σε έλος.”

Στην συνέχεια, και αφού υπήρξε δέσμευση ότι εντός της εβδομάδας θα ξανακαθαριστεί ο χώρος, ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε εκ νέου στις μελέτες που είχαν ξεκινήσει επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τόνισε πως “συνεχίζεται η εκπόνησή τους. Στόχος μας είναι να γίνει και πάλι ανοιχτό κολυμβητήριο. Αφού, λοιπόν, εκπονηθούν οι μελέτες θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στο Leader Αλιείας, ώστε να το δώσουμε σε κάποιον για να το λειτουργήσει και να έχει και έσοδα ο δήμος.”

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση αυτή σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις πολλών Καβαλιωτών -και όχι μόνο όσων ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό-, οι οποίοι και σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ανυπομονούν να δουν τον χώρο του ανοιχτού κολυμβητηρίου να αποκτά ζωή.

Αυτό, όμως, που μοιάζει να λησμονεί η δημοτική αρχή Καβάλας (και που, παραδόξως, δεν ειπώθηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου) είναι ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο ΔΕΝ ανήκει στον δήμο Καβάλας αλλά στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας -ήτοι ΤΑΙΠΕΔ!

Αυτό, άλλωστε, έχει ομολογήσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή προς το τέλος του 2018 -άλλωστε το ανοιχτό κολυμβητήριο ουδέποτε ανήκε στα “πακέτα” παραχωρήσεων που είχε εξαγγείλει ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με απλά λόγια…θέλουμε να κάνουμε κολυμβητήριο σε χώρο που δεν μας ανήκει! Και μάλιστα να έχουμε και έσοδα από έναν χώρο που δεν μας ανήκει!

Με απλά λόγια…ούτε καν να το καθαρίσει το ανοιχτό κολυμβητήριο ο δήμος Καβάλας δεν επιτρέπεται κανονικά, από τη στιγμή που δεν είναι δικό του! Ας το κάνει ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας -αν χρειαστεί, ας επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα από την Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας;

Και το ερώτημα είναι απλό: Το ΤΑΙΠΕΔ και ο ΟΛΚ είναι ενήμεροι για την μελέτη αυτή και για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Καβάλας; Αν ναι, έχουν δώσει την έγκριση στον δήμο Καβάλας να εκπονήσει την μελέτη και να αξιοποιήσει έναν χώρο που τους ανήκει;

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -