11.8 C
Kavala
Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021

Αναφορά κατά των μέτρων του τουρισμού στη B. Ελλάδα – του Χρήστου Ζελεσκόπουλου

Must Read

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι...

Από τον ξενοδόχο (με έδρα την Αστρίδα Θάσου) Χρήστο Ζελεσκόπουλο λάβαμε την παρακάτω επιστολή, η οποία έχει αποσταλεί τόσο στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στα υπουργεία Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Ανάπτυξης (αλλά και στον ΕΟΔΥ, τον δήμο Θάσου, την περιφέρεια ΑΜΘ και τους βουλευτές του νομού Καβάλας):

Κυρίες και κύριοι,

Στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιφέρεια την Α.Μ.Θ βρίσκεται το νησί της Θάσου, ο Νο.1 προορισμός των Βαλκανίων και όχι μόνο, φέτος η σεζόν μας ξεκίνησε καθυστερημένα λόγο τον περιορισμών που μας επιβάλατε από τον Μάρτιο, αφού μας επιτρέψατε να ανοίξουμε στις 15/06/2020, φροντίσαμε όλοι μας, να ετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προσαρμόσουμε την λειτουργία μας στα δεδομένα του covid19, με το μικρότερο δυνατό κόστος, μιας και η πλειοψηφία μας δεν έλαβε κάποιο οικονομικό βοήθημα όλο αυτό το διάστημα.

Αφού καταφέραμε και ανοίξαμε ο καθένας μας, σιγά σιγά οι επισκέπτες ξεκίνησαν να φτάνουν και το νησί μας αποκτούσε τους ρυθμούς του.

Αρχές Ιουλίου μας ρίχνετε το πρώτο χτύπημα, κλείνοντας τα σύνορα για μη ουσιώδες λόγους ( μάθαμε ότι ο οδικός τουρισμός δεν είναι ουσιώδεις λόγος ) στην Νυμφαία, οπότε και λάβαμε το 1ο κύμα ακυρώσεων, αφού μπορέσαμε να σώσουμε τις απομείναντες κρατήσεις, έρχεστε με το δεύτερο χτύπημα του υποχρεωτικού τεστ από τις 15 Ιουλίου για όποιον θέλει να εισέλθει στην Β. Ελλάδα ( για μη ουσιώδες λόγους ) και μόνο από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα, οπότε και ήρθε το 2ο και τελειωτικό κύμα ακυρώσεων.

Την ίδια στιγμή που όλα γίνονται για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, διαπιστώνουμε ότι, ο ίδιος Βαλκάνιος που χρειάζεται το τεστ για να έρθει στην Β. Ελλάδα με το αυτοκίνητο του από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα, μπορεί να αποφύγει την διαδικασία αυτή, κάνοντας την χρήση ενός οικονομικού αεροπορικού δρομολογίου τσάρτερ για κάποιο νησί στην Νότια Ελλάδα, οπότε και δεν χρειάζεται το περιβόητο αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν, προφανώς είναι πιο ακίνδυνο να είσαι σε ένα αεροπλάνο με άλλα 200-300 άτομα, παρά στο αυτοκίνητό σου με άλλα 3-4. Θα πρέπει να μας το εξηγήσουν αυτό οι ειδικοί της υγείας, που εισηγούνται τέτοια μέτρα, γιατί ο covid19 αποφεύγει το αεροπλάνο άλλα και γιατί γίνετε αυτός ο διαχωρισμός.

Ο Ιούλιος τελείωσε, και ο τζίρος μας σε σχέση με τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν είναι ούτε στο 10%, αν φυσικά γνωρίζαμε εξ αρχής της προθέσεις σας για την Β. Ελλάδα, οι περισσότεροι δεν θα ανοίγαμε τουλάχιστον για φέτος, μιας και δεν υπήρχε σωστό πλάνο για εμάς όπως άλλωστε έδειξαν τα γεγονότα.

Πρωτίστως η υγεία και μετά το κέρδος, αλλά με ίσους όρους για όλους, οπότε και προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα

  1. Γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν για όσους έρχονται στη χώρα μας, ανεξαρτήτως μέσου και ειδικά από χώρες που είχαν μεγάλη έξαρση όπως πχ η Αγγλία.
  2. Γιατί δεν μας ενημερώσατε σχετικά με το πλάνο σας, για τον τουρισμό στη Β. Ελλάδα ώστε να μην εκτεθούμε στους επισκέπτες μας άλλα και οικονομικά.
  3. Γιατί διακόπηκε η αεροπορική σύνδεση τύπου τσάρτερ από την Ρουμανία προς την Καβάλα τον Μάρτιο και δεν ξανά λειτούργησε όταν ανοίξαμε τουριστικά ως χώρα.

Στον αγροτικό τομέα, όταν ο καιρός καταστρέφει την σοδιά, αποζημιώνονται οι αγρότες, στον τουρισμό της Β. Ελλάδας που η καταστροφή ήρθε από κυβερνητικές αποφάσεις τι θα γίνει, οι φόρο-ελαφρύνσεις δεν έχουν νόημα, γιατί χωρίς εισόδημα, δεν προκύπτει και φόρος, οι αναστολές πληρωμής πχ ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, δημοτικών τελών κτλ, και μετά την αναστολή πάλι απλήρωτες θα μείνουν, γιατί 3 μήνες μας είχατε κλειστούς και άλλους 3 που μας σφραγίσατε τον τουρισμό, οπότε θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν απαλλαγή και όχι αναστολή στο 100% από αυτά τα οικονομικά βάρη.

Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, μιας και έμειναν λιγότερες από 50 μέρες για την σεζόν μας, έστω και την τελευταία στιγμή αναθεωρήσετε τις αποφάσεις που καταστρέφουν τον τουρισμό και την οικονομία της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα το νησί της Θάσου, αν ο ιός η πανδημία η όπως θέλετε ονομάστε το, ήταν τόσο φονικός, θα έπρεπε να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα και θύματα καθημερινά στην τουριστική Νότια Ελλάδα που τα αεροπλάνα κατεβαίνουν καθημερινά κατά δεκάδες.

Αν θέλατε την Ελλάδα υγειονομικά και τουριστικά ασφαλή για φέτος, θα έπρεπε εξ αρχής, τον Μάιο, να ενημερώσετε και να υποχρεώσετε τον οποιοδήποτε μπαίνει στη χώρα με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο και όχι επιλεκτικά, να προσκομίζει αρνητικό τεστ, έτσι δεν θα υπήρχαν υπόνοιες για εσκεμμένα μέτρα και επιλεκτικές αποφάσεις και θα ήμασταν και πραγματικά covid-clean ως χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Ζελεσκόπουλος

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Καθαρισμός πάρκου Πεντακοσίων από τα μέλη του τοπικού συλλόγου (φωτογραφίες και το σχόλιό μας)

Ο Δήμος Καβάλας συγχαίρει τη Διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας - Πεντακοσίων για την εθελοντική δράση καθαρισμού του...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -