Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άδεια για έρευνες για μάρμαρο στη Λημνιά – Ορκωτοί λογιστές στην “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”

Must Read

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020 το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας -για πολλοστή φορά με τηλεδιάσκεψη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των μελών της αντιπολίτευσης και οδήγησε τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη στο να ανακοινώσει ότι γίνονται προσπάθειες για να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του κ. Μουριάδη (ο οποίος προσήλθε στο γραφείο του λίγο αργότερα) – με αποτέλεσμα πρώτα να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κατόπιν, μετά από περίπου 6 ώρες, να τεθούν τα προ ημερήσιας διάταξης ερωτήματα από την αντιπολίτευση. Ο κ. Μουριάδης απάντησε στα ερωτήματα αυτά, ωστόσο δεν υπήρξε αντίλογος από την αντιπολίτευση (αναμενόμενο λόγω της ώρας).

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν αυτό της έγκρισης για την διενέργεια ερευνών για μάρμαρα σε 2 δημοτικές εκτάσεις (η μία εκτάσεως 232 στρεμμάτων, και η άλλη εκτάσεως 139 στρεμμάτων – αμφότερες στην Χρυσόπετρα Λιμνιάς). Το αίτημα για την παραχώρηση των 2 εκτάσεων κατατέθηκε από την “FHL-Η. Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ”, ενώ -όπως αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδη- στην περίπτωση που οι έρευνες ευοδώσουν τα έσοδα του δήμου Καβάλας από την εκμετάλλευση θα ανέρχονται στις 300.000 €. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς -μεταξύ άλλων- ο Δημήτρης Βογιατζής διερωτήθηκε αν οι όγκοι που θα εξορυχτούν στο πλαίσιο της έρευνας θα πουληθούν ή όχι (καταγγέλλοντας πως περιστατικά πώλησης όγκων που εξήχθησαν για έρευνα στον Βώλακα Δράμας), ενώ από άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης τέθηκαν ερωτήματα για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Από τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης ξεχώρισαν:

α) ο ορισμός ορκωτών ελεγκτών λογιστών για τον έλεγχο των οικονομικών της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” για το έτος 2019,

β) η απόφαση για την αναπροσαρμογή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου,

γ) η ανανέωση (ως το 2032) της παραχώρησης μιας έκτασης στην περιοχή “Αλωνόπετρα” -κοντά στις Κρηνίδες- στον Αθλητικό Μοτοσυκλετικό Όμιλο Κρηνίδων (Α.Μ.Ο.Κ.), για τη διαμόρφωση πίστας διοργάνωσης αγώνων Motocross, εκπαίδευσης οδηγών και στέγασης του γραφείου του Συλλόγου, και

δ) η έγκριση μιας προγραμματικής σύμβασης με την ΔΙΑΑΜΑΘ, ύψους 19.140 € (εκ των οποίων 2.400 θα δοθούν από τον δήμο Καβάλας) για την εφαρμογή μεθοδολογίας ορθής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου καθώς και την λειτουργική αναβάθμιση και τη βελτίωση της διαχείρισης του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΓΣ Ελευθερούπολης – Ερμής Σχηματαρίου 71-69: Πήρε το «θρίλερ» και έκανε το 2-1 (βίντεο)

Το 1-0 στα play off της Elite League έκανε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο οποίος επιβλήθηκε με 71-69 του...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!