11.8 C
Kavala
Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεραμωτή: Μεγάλη επένδυση, μεγάλα ερωτηματικά

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020 λάβαμε από το γραφείο τύπου του δήμου Νέστου ένα εξαιρετικά λιτό, αλλά πανηγυρικού ύφους, δελτίο τύπου σκοπός του οποίου ήταν η αναγγελία μιας νέας τουριστικής επένδυσης στην Κεραμωτή.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου έκανε λόγο για την υπογραφή ενός συμβολαίου από Ελληνική εταιρεία Βουλγαρικών συμφερόντων, η οποία σκοπεύει να κατασκευάσει μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κατηγορίας 5 αστέρων στην περιοχή της Κεραμωτής, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες διαμονής και εστίασης.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, όρος του συμβολαίου είναι το 70% των θέσεων εργασίας να καλυφθούν από την ευρύτερη περιοχή. Η Αναπτυξιακή Νέστου προεισέπραξε τα ενοίκια 25 ετών αξίας 1,5 εκ. ευρώ, καθώς και τους αναλογούντες φόρους υπέρ Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης δήλωσε: “Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την περιοχή, και θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό κομμάτι για την τουριστική κίνηση  κατά την μετά κορωνοϊού εποχή. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό τις παρούσες συνθήκες, αφού το μήνυμα της αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου μας παραμένει ζωντανό και αποδεικνύει ότι ασχέτως από τις δυσμενείς συνθήκες, μπορούμε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Μεγάλη επένδυση, μεγάλα ερωτηματικά

Δεν ήταν η πρώτη φορά που μαθαίναμε πως κάποιοι ενδιαφέρονταν να χτίσουν ξενοδοχείο στην περιοχή της Κεραμωτής, συνεπώς το εν λόγω δελτίο τύπου δεν θα μπορούσε παρά να μας κεντρίσει την περιέργεια. Ειδικά από τη στιγμή που οι πρώτες φήμες είχαν κυκλοφορήσει από τον περασμένο Μάιο, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο όχι μόνο για το μέγεθος της επένδυσης αλλά και το πού ακριβώς θα χτιστεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά οποιασδήποτε επενδυτικής δραστηριότητας – με την απαραίτητη, φυσικά, προϋπόθεση να τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Εφόσον όλα αυτά τηρούνται, μακάρι να προχωρήσει η επένδυση και μακάρι να λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο!

Και είναι πολύ σημαντικό να χτιστεί ένα τέτοιο ξενοδοχείο για πολλούς και διάφορους λόγους:

α) Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (εννοείται, βέβαια, με όλα τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία) είναι, αναμφίβολα, ένας παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται

β) Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, αυτή τη χρονική στιγμή η Κεραμωτή αποτελεί (για τους περισσότερους συμπολίτες μας που δεν ζουν σε αυτήν) έναν διαμετακομιστικό σταθμό για την Θάσο. Συνεπώς, και μόνο το ότι θα υπάρχει μια μονάδα που θα μπορεί να φιλοξενήσει έναν σεβαστό αριθμό τουριστών θα δώσει έναν άλλον τουριστικό αέρα “αέρα” στην περιοχή.

γ) Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρκετές υποδομές στην Κεραμωτή είναι ακόμα και σήμερα προβληματικές (οδικό δίκτυο, ύδρευση-αποχέτευση, βαρέα οχήματα). Συνεπώς η δημιουργία μας τέτοιας ξενοδοχειακής μονάδας μπορεί να αποτελέσει το “εναρκτήριο λάκτισμα” για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η Κεραμωτή και οι υποδομές της.

Ωστόσο, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μας προβληματίζουν (και μακάρι να έχουν δοθεί και οι απαραίτητες λύσεις):

Πού θα χτιστεί το ξενοδοχείο; Πόση έκταση θα καταλαμβάνει;

Μέχρι στιγμής οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το πού ακριβώς θα χτιστεί το ξενοδοχείο προέρχονται από ένα δημοσίευμα που αναρτήθηκε τον περασμένο Μάιο στο ενημερωτικό site enanews.gr.

Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, “ένας ξένος επενδυτής επρόκειτο να επενδύσει σε έκταση 200 στρεμμάτων στην Κεραμωτή μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα αξίας 50 εκατομμυρίων €, με μίσθωση στον δήμο Νέστου για 25 χρόνια.

Σε εκείνο το δημοσίευμα, μάλιστα, είχαν αναρτηθεί και οι παρακάτω 2 φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν το πού ακριβώς πρόκειται να χτιστεί το ξενοδοχείο:

Στις ζώνες C1 (Γ1) και B3 (Β3) θα αναφερθούμε λίγο παρακάτω…

Έχει γίνει διαγωνισμός; – Περί προείσπραξης ενοικίων

Αυτό που μας παραξένεψε στο δελτίο τύπου ήταν η προείσπραξη των ενοικίων 25 ετών από την Αναπτυξιακή Νέστου. Και δεν μας παραξένεψε τόσο η ίδια η προείσπραξη (μια καθ’ όλα νομότυπη, αλλά αρκετά ασυνήθιστη τακτική) όσο το ποσό που προεισπράχθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Νέστου, λοιπόν, η επενδυτική εταιρεία κατέθεσε μισθώματα ύψους 1,5 εκατομμυρίων € για 25 χρόνια.

Αν αναλογιστεί κανείς πως τα 25 χρόνια ισοδυναμούν με 300 μήνες (25 έτη * 12 μήνες ανά έτος – 300 μήνες), εύκολα μπορεί να διαπιστώσει πως το 1,5 εκ. ευρώ που καταβλήθηκε ως μίσθωμα 300 μηνών αντιστοιχεί σε:

1.500.000 / 300 = 5.000 € ανά μήνα

Δηλαδή, με απλά λόγια, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων θα λειτουργεί με μηνιαίο ενοίκιο ύψους 5.000 €!

Αν σκεφτεί κανείς πως το πολυκατάστημα Public που λειτουργεί στο κέντρο της Καβάλας καταβάλλει στο Επιμελητήριο Καβάλας μηνιαίο ενοίκιο που ξεπερνάει τα 4.000 €, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα πως τα 5 χιλιάρικα για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων αποτελούν κάτι λιγότερο από “ψίχουλα”!

Για να το κάνουμε πιο “λιανό”, θα πούμε απλά πως:

Τα 200 στρέμματα ισοδυναμούν με 200.000 τετραγωνικά μέτρα (1 στρέμμα = 1000 τετραγωνικά μέτρα). Άρα, αφού για 200.000 τετραγωνικά μέτρα δόθηκαν 5.000 ευρώ ανά μήνα, αυτό σημαίνει πως για 1 τετραγωνικό μέτρο δόθηκαν:

5.000 / 200.000 = 0.025 €

δηλ. 2,5 λεπτά (όχι ευρώ, λεπτά – το τονίζουμε) ανά τετραγωνικό μέτρο!

Και το ερώτημα, φυσικά, είναι ποιος όρισε ως τίμημα για την ενοικίαση μιας τόσο μεγάλης έκτασης (200 στρέμματα) μόλις 5.000 € ανά μήνα.

Πηγές από τον δήμο Νέστου κάνουν λόγο για εκτίμηση με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής. Αν και μια τέτοια εκτίμηση έχει νομική βάση, ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει αίτημα για εκτίμηση με βάση την εμπορική αξία της περιοχής (όποια και αν είναι αυτή) ή θα μπορούσε ακόμα και να υπάρξει κάποιος διαγωνισμός για την εκμίσθωση μιας τόσο μεγάλης έκτασης – ένας διαγωνισμός που θα έδινε την δυνατότητα και σε άλλους υποψήφιους επενδυτές να υποβάλλουν προτάσεις με μεγαλύτερα οφέλη για τον δήμο Νέστου.

Ένα άλλο, όμως, ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως, όσο και να ψάξαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν βρήκαμε ούτε μια ανάρτηση για κάποιον τέτοιο διαγωνισμό. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως υπάρχουν ορισμένες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ύπαρξη ενός τέτοιου διαγωνισμού, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί (αν, παρόλα αυτά, γίνει γνωστό πως υπήρξε διαγωνισμός, είμαστε ανοιχτοί για να αναθεωρήσουμε τα όσα λέμε).

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, νομικά υπάρχει η δυνατότητα ένας οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής να πάει να μιλήσει απευθείας και να προχωρήσει σε συμφωνία με την δημοτική αρχή Νέστου για την εκμίσθωση μιας έκτασης – και, κατόπιν, να ζητήσει την γνωμοδότηση όλων των φορέων που θα πρέπει να αποφανθούν για το αν η επένδυση στην οποία θέλει να προχωρήσει ο εν λόγω επενδυτής πληροί όλες τις προδιαγραφές του νόμου. Συνεπώς, αναμένουμε…

Τι λέει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου –Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Ένα άλλο ζήτημα που προβληματίζει είναι το γεγονός πως η Κεραμωτή γειτνιάζει με το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ), το οποίο περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές του Δ. Νέστου, Λ. Βιστωνίδας, Λ. Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους.

Τον περασμένο Μάιο, όταν αναρτήθηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα για την επένδυση στην Κεραμωτή, θεωρήσαμε σκόπιμο να απευθύνουμε μια σειρά από ερωτήματα στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου –Βιστωνίδας-Ισμαρίδας (που διαχειρίζεται το ΕΠΑΜΑΘ)- μέσω γραπτής επιστολής. Τα ερωτήματα που απευθύναμε στις 15 Μαΐου 2020 ήταν τα εξής:

α) αν οι συγκεκριμένες εκτάσεις (η C1 και η B3) ανήκουν στον δήμο Νέστου, στην περιφέρεια ΑΜΘ ή στο ελληνικό δημόσιο; (σε περίπτωση που το γνωρίζετε)

β) αν έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες για την οικοδόμηση της μονάδας

γ) αν η μονάδα πρόκειται να οικοδομηθεί σε εκτάσεις εντός της ζώνης ενδιαφέροντος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου –Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

3 ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης δρ. Γιώργος Γκαϊντατζής απέστειλε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας (οι απαντήσεις έχουν τονιστεί με πλάγια γράμματα)

α) Ο Φορέας Διαχείρισης δεν διαθέτει αρμοδιότητα επί του ιδιοκτησιακού για το σύνολο της έκτασης του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ, κατά συνέπεια δεν είναι σε γνώση μας το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω έκτασης στη Κεραμωτή.

β) Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης η περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων εντός της περιοχής ευθύνης του. Ο Φορέας Διαχείρισης διαθέτει αρμοδιότητα γνωμοδότησης στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων εντός της χωρικής του αρμοδιότητας. Μέχρι σήμερα 18 Μαΐου 2020 δεν έχει υποβληθεί φάκελος έργου από αρμόδια περιβαλλοντική αρχή για τη συγκεκριμένη τουριστική επένδυση.

Αξίζει να τονιστεί πως ο κ. Γκαϊντατζής, ερωτηθείς εκ νέου από το Kavala Portal αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπογραφής της σύμβασης (το μεσημέρι της Παρασκευής), τόνισε εκ νέου πως δεν έχει υποβληθεί προς γνωμοδότηση κανένας φάκελος έργου για την συγκεκριμένη τουριστική επένδυση.

γ) Οι εκτάσεις εντός των οποίων απεικονίζεται η χωροθέτηση της προτεινόμενης τουριστικής επένδυσης στα 2 σχεδιαγράμματα του ηλεκτρονικού άρθρου εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης και συγκεκριμένα στις ζώνες Β3-8 και Γ1-11.

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες για τις ζώνες του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ καθορίζονται με βάση την Κ.Υ.Α. 44549/17-10-2008 (ΦΕΚ 497/Δ/17-10-2008) «Χαρακτηρισμός των υγροβιοτόπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας με λιμνοθαλάσσια και λιμνιαία χαρακτηριστικά, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικό Πάρκο με Περιφερειακή Ζώνη».

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. ΙΙ.3 της Κ.Υ.Α. 44549/17-10-2008 (ΦΕΚ 497/Δ/17-10-2008) εντός της ζώνης Β3 επιτρέπονται:

  • Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης (Camping) τάξης Α και Β με ή χωρίς οικίσκους, έως και υποκατηγορίας 2 πρώτης κατηγορίας, μέγιστης δυναμικότητας 300 ατόμων, εντός ζώνης πλάτους 800,0μ. από την ακτογραμμή και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μετά από γνώμη του Φορέα Διαχείρισης και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 της κοινής υπουργικής απόφασης 11014/703/Φ104/2003 (Β΄ 332).

Επίσης, εντός της ζώνης Β3 ισχύουν τα αναφερόμενα στους γενικούς όρους της ζώνης Β που περιλαμβάνουν τα αναφερόμενα των γενικών όρων της ζώνης Α και συγκεκριμένα επιτρέπεται:

  • Η ημερήσια επίσκεψη με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την παρατήρηση της φύσης, την αναψυχή και τα θαλάσσια λουτρά, καθώς επίσης τη δημιουργία σε συγκεκριμένους χώρους των απαραίτητων μη μόνιμων υποδομών, εφόσον εξασφαλίζεται υψηλός βαθμός προστασίας για τα επιμέρους στοιχεία και οικότοπους της περιοχής. Τα έργα συντήρησης και βελτίωσης των αναγκαίων υποδομών ή η κατασκευή νέων ελαφριάς υποδομής (μη μόνιμων) για την υλοποίηση των προαναφερθέντων δραστηριοτήτων και την υποδοχή, ξεκούραση και διημέρευση επισκεπτών (όπως βελτίωση μονοπατιών, στέγαστρα − παρατηρητήρια, πινακίδες πληροφόρησης, υπαίθριοι χώροι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, υποδομές εστίασης σε συγκεκριμένα σημεία, ποδηλατοδρόμοι, μικροί ελεγχόμενη χώροι στάθμευσης κ.λ.π.), υλοποιούνται με τις εξής προϋποθέσεις…..

Από τα προαναφερόμενα, είναι προφανές ότι δεν επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο προστασίας του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας εντός της ζώνης Β3.

Εντός της ζώνης Β3, επιτρέπεται μόνο η ανάπτυξη χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης όπως αναλύθηκε παραπάνω, καθώς επίσης και η δημιουργία των απαραίτητων μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση ήπιων δραστηριοτήτων όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση, παρατήρηση φύσης κλπ.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κ.Υ.Α. 44549/17-10-2008 (ΦΕΚ 497/Δ/17-10-2008) εντός της ζώνης Γ1 ισχύουν τα αναφερόμενα στους γενικούς όρους της ζώνης Γ και επιτρέπονται:

  • Tουριστικές εγκαταστάσεις μη κύριων (τάξης Α και Β) έως και υποκατηγορίας 2, πρώτης κατηγορίας, ομάδας 6 [κοινή υπουργική απόφαση 15393/2332/2002 (Β΄1022) ως ισχύει] μέγιστης δυναμικότητας 500 ατόμων και μεσαίων (έως και 300 κλίνες), κύριων (άνω των δύο αστέρων**) ξενοδοχειακών καταλυμάτων και Ειδικής Τουριστικής Υποδομής (π.χ. Συνεδριακά Κέντρα, κ.λ.π,) έως και υποκατηγορίας 2, πρώτης κατηγορίας, ομάδας 6 [κοινή υπουργική απόφαση 15393/2332/2002 (Β΄ 1022) ως ισχύει, μέγιστης δυναμικότητας 501 ατόμων], με κατώτατο όριο αρτιότητας γηπέδου τα οκτώ (8) στρέμματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 της κοινής υπουργικής απόφασης 11014/703/Φ104/2003 (Β΄ 332), μετά από γνώμη του Φορέα Διαχείρισης. Θεωρούνται άρτια τα γήπεδα που κατά την ημερομηνία έκδοσης της υπ. αρ. 5796/96 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄854) έχουν ελάχιστο εμβαδόν τα τέσσερα (4) στρέμματα.
  • Ξενώνες και Κατασκηνώσεις έως και υποκατηγορίας 2, πρώτης κατηγορίας, ομάδας 6 [κοινή υπουργική απόφαση 15393/2332/2002 (Β΄1022) όπως ισχύει] μέγιστης δυναμικότητας 500 ατόμων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 της κοινής υπουργικής απόφασης 11014/703/Φ104/2003 (Β΄ 332) μετά από γνώμη του Φορέα Διαχείρισης. Θεωρούνται άρτια τα γήπεδα που κατά την ημερομηνία έκδοσης δημοσίευσης της παρούσας απόφασης έχουν ελάχιστο εμβαδόν τα τέσσερα (4) στρέμματα.

Από τα προαναφερόμενα, είναι προφανές ότι επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο προστασίας του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας εντός της ζώνης C1 με βάση τους περιορισμούς που περιλαμβάνονται σε αυτό και αναλύθηκαν παραπάνω.

Επισημαίνεται πάντως ότι οι εν λόγω εκτάσεις εμπίπτουν και εντός του δικτύου Natura 2000 τόσο ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα, όσο και ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας για οικοτόπους.

Συμπεράσματα

Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε κλείνοντας το άρθρο μας (ή, για την ακρίβεια, να ξανατονίσουμε), είναι το εξής:

α) Οποιαδήποτε επένδυση είναι δεκτή (και πρέπει να γίνεται δεκτή) – αρκεί να τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία)

β) Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν αρκετά ζητήματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν, ιδίως όσον αφορά την προστασία του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ. Τελευταίες πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για έναν επενδυτή που είναι ενήμερος για αυτές τις αιτιάσεις και που έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα είναι και βιώσιμο επιχειρηματικά και συμβατό με την νομοθεσία.

Εν αναμονή…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -