Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών – Σοβαρότατο το πρόβλημα στην Κεραμωτή

Must Read

Μπορεί να είμαστε ακόμα στα τέλη του Μαρτίου, ωστόσο ήδη από τα μέσα του μήνα δεκάδες κάτοικοι της Κεραμωτής (αλλά και όμορων οικισμών) είχαν εκφράσει έντονα παράπονα για την παρουσία των κουνουπιών, κάνοντας μάλιστα λόγο για “σμήνος από κουνούπια” που δυσκόλευαν ακόμα και τις μετακινήσεις τους.

Σε αυτή την εικόνα είχε συμβάλει και ο φετινός χειμώνας, στη διάρκεια του οποίου οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ψυχρές ώστε να αντιμετωπιστεί η παρουσία των κουνουπιών.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η περιφέρεια ΑΜΘ έλαβε το μήνυμα, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαρτίου 2024 έκανε γνωστό πως οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά (μιας και είναι σε ισχύ -και φέτος και για τα επόμενα 2 χρόνια- η σύμβαση που είχε υπογραφεί με εργολάβο επί των ημερών της διοίκησης Χρ. Μέτιου).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησαν φέτος οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατόπιν σειράς συσκέψεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό εστιών προνυμφών, ώστε να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις.

Ως εκ τούτου, και επειδή από τους ελέγχους εντοπίστηκαν εστίες, ξεκίνησε η διαδικασία των επίγειων ψεκασμών σε συγκεκριμένα σημεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Στη δεδομένη χρονική στιγμή οι ψεκασμοί είναι επίγειοι και έχουν ως στόχο την εξόντωση των προνυμφών, προκειμένου να μειωθούν κατά το μέγιστο δυνατό οι επικείμενοι πληθυσμοί ενήλικων εντόμων.

Οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των προνυμφών θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, ενώ αν διαπιστωθεί ανάγκη διενέργειας και εναέριων ψεκασμών, υπάρχει ήδη εγκεκριμένη άδεια ώστε να πραγματοποιηθούν. Η επόμενη φάση του σχεδιασμού είναι η ακμαιοκτονία, δηλαδή η καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων και θα διενεργηθεί από εξειδικευμένα συνεργεία, επίγεια και από αέρος, με ειδικό πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!